Boala mâinilor zombie. Cinci lucruri de făcut pentru a o evita

Să îţi simţi mereu mâinile reci sau îngheţate este îngrozitor, iar pentru persoanele care au această boala este şi mai cumplit. Fenomenul denumit generic boala mâinilor zombie cuprinde întreaga planeta, medicii avertizând că afecţiunea poate ameninţa pe oricine.

11 dec. 2015, 18:57
Boala mâinilor zombie. Cinci lucruri de făcut pentru a o evita

Boala afecteaza vasele sanguine, in special cele de la maini si picioare si asta duce la contractii, moment in care persoanele simt frig si stres.

Tuturor ni se intampla sa simtim uneori ca avem mainile inghetate, iar acest fenomen este normal atunci cand ne expunem membrele la temperaturile scazute de afara. Boala Raynaud face ca aceasta reactie de raceala in maini sa fie permanenta si mult mai puternica.

Mai mult de atat, culoarea mainilor si a degetelor se schimba, iar membrele par mereu umede. Acesta este doar prima faza a bolii. In urmatoarea faza, persoana cu aceasta boala simte furnicaturi dureroase in maini si ii vine sa se scarpine mereu.

Afla cine sau ce ai fost intr-o viata anterioara

Exista, asadar, doua forme de Raynaud, in functie de gravitatea. Nivelul 1 de alerta se atinge in momentul in care boala apare fara ca persoana sa fi avut o alta afectiune inainte legata de vasele de sange.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com