Bob Dylan a şters de pe site-ul său oficial singura referire la Premiul Nobel pentru Literatură pe care l-a câştigat

Bob Dylan, care nu a vorbit deocamdată în public despre premiul Nobel pentru literatură pe care l-a câştigat săptămâna trecută, a şters de pe site-ul său oficial o referire la această distincţie prestigioasă, informează The Guardian.

21 oct. 2016, 10:51
Bob Dylan a şters de pe site-ul său oficial singura referire la Premiul Nobel pentru Literatură pe care l-a câştigat

„Bob Dylan a avut nevoie de aproape o săptămână pentru a recunoaşte că a câştigat premiul Nobel pentru literatură şi a făcut acest lucru în stilul său obişnuit, aproape nepăsător: prin intermediul unei actualizări pentru un articol de pe site-ul său oficial, care promovează un nou volum cu versurile sale. Dar, din câte se pare, chiar şi acea menţiune minusculă a fost prea mult pentru legendarul muzician”, afirmă jurnaliştii de la The Guardian.

Menţiunea „laureat al premiului Nobel pentru literatură”, care a apărut în articolul de promovare a volumului de versuri „The Lyrics: 1961-2012”, a fost ştearsă de cântăreţul american. „Bob Dylan, laureat Nobel, a devenit încă o dată Bob Dylan şi atât”, notează cotidianul britanic, conform news.ro.

Acea menţiune singulară a reprezentat unica recunoaştere publică de către Bob Dylan a faptului că a câştigat acest trofeu literar prestigios, anunţat săptămâna trecută, la Stockholm.

Sara Danius, secretarul permanent al Academiei Suedeze, instituţia care decernează premiul Nobel pentru literatură, a dezvăluit în urmă cu câteva zile că a încercat să intre în contact cu Bob Dylan prin intermediul unor colaboratori apropiaţi ai artistului, dar acesta a preferat deocamdată să nu îi răspundă la e-mailuri.

Bob Dylan, deşi este în mod cert conştient şi mândru de moştenirea sa muzicală – în ani recenţii au existat o serie de lansări ale unor materiale de arhivă, sub umbrela titlului „The Bootleg Series”, prin care şi-a copleşit fanii cu piese nelansate şi le-a vorbit deschis despre metodele sale de lucru extrem de meticuloase – s-a îndepărtat întotdeauna de încercările presei de a-l transforma în ceva ce el nu îşi doreşte să fie.

Citeşte şi NOBEL 2016. Bob Dylan a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru „crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, a anunţat Comitetul Nobel.