Bobby Păunescu pierde definitiv în fața lui Dan Andronic. Acțiunile de la EVZ și Capital rămân la jurnalist

Astăzi, Curtea de Apel București a clasificat apelul lui Bobby Păunescu în procesul său intentat lui Dan Andronic ca fiind nefondat. Soluția este definitivă și a fost pusă la dispoziția părților de către grefa instanței.
Filip Stan
26 iun. 2024, 18:35
Bobby Păunescu pierde definitiv în fața lui Dan Andronic. Acțiunile de la EVZ și Capital rămân la jurnalist

Dan Andronic rămâne proprietarul de drept al EEC și a publicațiilor sale. De altfel, Bobby Păunescu pierduse și la fond. Așa se încheie încercarea acestuia de a suspenda, prin ordonanță președențială, efectele contractului prin care chiar el a cedat controlul Editurii EVZ și Capital (EEC) jurnalistului.

Ce a cerut Bobby Păunescu
Bref, Păunescu a solicitat, pe calea ordonanţei preşedinţiale, în contradictoriu cu Dan Cătălin Andronic, SC Editura Evenimentul şi Capital SRL şi cu Oficiul Registrul Comerțului (ORC) de pe lângă Tribunalul Bucureşti suspendarea efectelor Contractului de vânzare-cumpărare din data de 15.11.2011. Contract prin care Andronic a preluat controlul EEC.

ICCJ a decis că Dan Andronic nu este vinovat în dosarul Hidroelectrica

Păunescu a mai cerut și suspendarea dreptului de vot al lui Dan Cătălin Andronic în cadrul Adunării Generale a Asociaților societății EEC. Dan Andronic deține 90 % din părțile sociale ale Editurii Evenimentul și Capital SRL, subiectul cererii fiind asupra a 13 părți sociale ce reprezintă 65% din capitalul social.
Suspendarea era cerută până la pronunțarea unei hotărâri definitive în dosarul de fond.

În fine, în apel s-a mai cerut și obligarea EEC la înregistrarea în registrul asociaţilor a lui Bobby Păunescu în calitate de asociat şi proprietar celor 13 părţi sociale (deținute în fapt de Andronic) și la înregistrarea calităţii lui Păunescu ca asociat al societăţii şi proprietar al celor 13 părţi sociale, deși acesta a menționat public, în mai multe rânduri, în cei aproximativ 12 ani scurși de la finalizarea tranzacției, că a vândut părțile sale sociale și mai deține doar 5% din capitalul social.

Decizia de la fond

Pe 16 aprilie a.c., la judecata de fond, Tribunalul București a admis excepţia lipsei calităţii procesual pasive a Editurii Evenimentul şi Capital SRL (EEC) precum şi a ORCT Bucureşti.

Tribunalul a respins cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale ca neîntemeiată. În motivare, instanța a menționat că în cazul unei cereri de chemare în judecată formulată pe calea ordonanţei preşedinţiale trebuie ”verificată îndeplinirea condiţiilor de admisibilitate specifice acestei proceduri”. Acestea sunt: vremelnicia, neprejudecarea fondului, urgenţa şi aparenţa dreptului invocat, condiții ce trebuie întrunite cumulativ.

Totodată, ”instanţa a constatat că reclamantul, asociat minoritar al societăţii, nu a prezentat instanţei niciun indiciu cu privire la un blocaj la nivel decizional al societăţii”, aspect ce nu se ”încadrează în noţiunea de pagubă iminentă care nu s-ar putea repara”.

Practic, prejudiciul a fost prezentat instanței în termeni generali, fără menționarea circumstanțelor concrete din care să rezulte caracterul ireparabil al acestuia.
Ca urmare, Bobby Păunescu a hotărât să continue acțiunea și a făcut apel.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'