Boc: “Aş vrea ca termenul de finalizare a autostrăzii București-Ploiești să fie aprilie-mai”

Premierul Emil Boc susține că lucrările la autostrada București-Ploiești ar trebui să fie gata în primăvară. Ministrul Transporturilor susține că sunt probleme din cauza lipsei de cooperare dintre autorități. 

21 ian. 2012, 11:14
Boc: “Aş vrea ca termenul de finalizare a autostrăzii București-Ploiești să fie aprilie-mai”

Prezent astăzi pe șantierul autostrada București-Brașov, tronsonul București-Ploiești, premierul Emil Boc a declarat că “infrastructura nu are vacanță” și că ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a dat ordin să se lucreze de îndată ce vremea va permite acest lucru. Boc susține că ar vrea ca termenul de finalizare al lucrărilor să fie în luna aprilie sau cel mai târziu în luma mai. În momentul de față, autostrada este finalizată în proporție de 90%, dar mai sunt probleme, ca de exemplu faptul că Transelectrica trebuie să mute două linii, dar și cu finanțarea.” Problema cea mai mare este lipsa de cooperare a autorităților. Lucrăm la o inițiativă legislativă pentru a elimina ingerințele”, a declarat și Anca Boagiu.

Întrebat dacă crede oportună vizita sa pe autostrada în contextul protestelor, premierul a răspuns că “stabilitatea economică este importantă, pentru că de asta deșpinde plata salariilor și a pensiilor”.

București-Ploiești este unul dintre cele mai mari tronsoane de autostrada în lucru în momentul de fata, cu o lungime de 55 de kilometri.