Boc: Clujul va fi primul oraş din România cu autobuze electrice

Municipiul Cluj-Napoca va fi primul oraş din România în care vor circula autobuze electrice pe traseele de transport în comun.

07 aug. 2013, 11:34
Boc: Clujul va fi primul oraş din România cu autobuze electrice

Pe investiţii publice vă pot spune de achiziţionarea de autobuze electrice. Vom fi primul oraş din România care va implementa un proiect consistent de achiziţionare de autobuze electrice pe linia energiei verzi şi a ceea ce se întâmplă în Europa”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Emil Boc.

Şi infrastructura de tramvai a fost modernizată în Cluj, cu fonduri europene, ceea ce reprezintă o premieră faţă de alte oraşe, după cum a punctat Emil Boc, şi au fost achiziţionate tramvaie de ultimă generaţie.

Am achiziţionat patru tramvaie de ultimă generaţie şi pot spune acum că cel mai important proiect de infrastructură al Clujului din ultimii 10 ani e acesta de modernizare a liniei de tramvai şi achiziţionare a patru noi tramvaie. A fost un proiect de 128 de milioane de lei numai modernizarea liniei de tramvai, la care se adaugă patru tramvaie de 6 milioane de euro. Suntem primul oraş din România care am investit în modernizarea liniei de tramvai pe fonduri europene şi am şi finalizat acest demers. Am putea spune că este o reuşită, mulţumind în acelaşi timp colegilor mei din primărie care au făcut posibil ca acest proiect să fie dus până la capăt. L-am conceput încă din 2006, dar l-am finalizat acum, cu bani europeni”, a precizat Boc.

Citeşte şi Autobuze electrice pentru transportul în comun, la Cluj, cumpărate cu bani de la Guvernul Elveţiei