Boc: Criza vicepremierilor trebuia rezolvată în maximum două zile. Se ceartă pe ciolan şi ţin ţara pe jar

Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri la Cluj, într-o conferinţă de presă, că problema numirii vicepremierilor trebuia rezolvată în maximum două zile, transmite Agerpres.

19 feb. 2014, 13:02
Boc: Criza vicepremierilor trebuia rezolvată în maximum două zile. Se ceartă pe ciolan şi ţin ţara pe jar

În opinia sa, Klaus Iohannis trebuia să fie numit ministru de Interne şi vicepremier, iar la Ministerul de Finanţe să fie numită o altă persoană.

‘Soluţii instituţionale erau şi sunt, dar aici fiecare vrea mai mult ciolan, mai mult acces la resurse publice în campaniile electorale, să-şi împartă din prada publică’, a afirmat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.
El a criticat şi cuantumul salariilor cu care sunt retribuiţi anumiţi oameni care lucrează în agenţiile guvernamentale. Emil Boc a precizat că trebuie păstrate nişte proporţii clare între salariile care se dau în administraţie, aşa cum este în toate ţările din Uniunea Europeană şi care nu depăşesc de obicei raportul de 1 la 12 sau la 14. ‘Ei nu înţeleg că trebuie păstrată o proporţionalitate la salarii publice, este un raport între cel mai mic şi cel mai mare, care trebuie păstrat, de 1 la 12 cum este în alte ţări, nu de 1 la 40, cât este la noi. Trebuie restabilită echitatea şi bunul simţ’, a spus Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a criticat şi atitudinea liderilor partidelor aflate la putere, susţinând că ‘ţin ţara pe jar’.

‘Timp de două săptămâni nu se lucrează în România la nivel guvernamental pentru că politicienii nu se înţeleg pe ciolan. Este inadmisibil să prelungeşti o criză politică şi să pui pe jar funcţionarea instituţiilor fundamentale ale statului, pentru că dacă nu lucrează două-trei ministere, practic este paralizat domeniul respectiv. Nimeni nu ia decizii, cu miniştri care sunt sau nu sunt, care au demisionat dar participă la şedinţele de guvern, alţii care au fost nominalizaţi dar nu sunt încă în scaune de ministru. Nu cred să mai fi existat în România după 1989 atâta iresponsabilitate din partea guvernanţilor în a asigura guvernarea ţării’, a susţinut Emil Boc.