Boc primeşte confirmarea încrederii lui Băsescu

Preşedintele Băsescu a afirmat că Emil Boc va fi în continuare partenerul său în ceea ce priveşte susţinerea măsurilor de modernizare a statului. ''Premierul Boc mi-a fost, îmi este şi îmi va fi în continuare un partener în ceea ce este de făcut'', a declarat preşedintele la conferinţa "România în UE. Cinci ani de la aderare".

02 feb. 2012, 11:45
Boc primeşte confirmarea încrederii lui Băsescu

Emil Boc a fost lăudat de către şeful statului pentru faptul că a înţeles că este nevoie de reforme profunde pentru ca instituţiile statului român să devină performante la standarde europene.

Premierul Boc mi-a fost, îmi este, îmi va fi un partener în continuare în a încerca să facem ce e de făcut. Noi am fost în situaţia în care am realizat foarte bine că esenţa modernizării României din ’90 şi până acum doi-trei ani a fost menţinerea instituţiilor de dinainte de ’89, pe care am aşezat legislaţia europeană (…) Ce am înţeles amândoi, şi eu, şi primul-ministru, şi membrii Cabinetului: am înţeles că trebuie o reformă profundă a statului, fără această reformă, statul român nu poate fi performant. Iar, în momentul de faţă, esenţa performanţelor noastre în UE şi în corelarea dinte instituţiile statului român şi cele al UE este nevoia de a ne moderniza instituţiile pe care nu le-am modernizat, nu le-am flexibilizat„, a spus preşedintele Traian Băsescu.

Conferinţa „România în UE. Cinci ani de la aderare” a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene şi Reprezentanţa CE în România. Pe lângă preşedintele Băsescu, au mai participat premierul Emil Boc, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.