Bode intervine în scandalul dintre Rareş Bogdan şi Aurescu: „O astfel de discuţie în spaţiul public nu face bine nici actorilor, nici PNL”

Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a declarat marţi, la Siret, că în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului ce se va desfăşura peste două săptămâni va fi analizată situaţia creată în urma discuţiilor apărute în spaţiul public între ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi eurodeputatul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al liberalilor.

14 mart. 2023, 15:57
Bode intervine în scandalul dintre Rareş Bogdan şi Aurescu: „O astfel de discuţie în spaţiul public nu face bine nici actorilor, nici PNL”

Lucian Bode a spus că mai mulţi lideri de filiale ale partidului din ţară au solicitat acest lucru, în condiţiile în care astfel de discuţii apărute în spaţiul public nu fac bine partidului.

”Vom avea aceste discuţii clarificatoare la solicitarea multor preşedinţi de filială care ne-au contactat şi ne-au întrebat de unde această discuţie în spaţiul public, când ea putea să aibă loc într-un cadru statutar. O astfel de discuţie în spaţiul public, astfel de mesaje transmise în spaţiul public cu certitudine nu fac bine nici actorilor şi nici PNL. Aceste chestiuni trebuie discutate în structurile statutare ale PNL şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla. Nu aţi văzut niciodată în ieşirile publice ale preşedintelui Nicolae Ciucă sau prim vicepreşedintelui Gheorghe Flutur, ale secretarului general, să criticăm anumite lucruri care nu ne plac la demnitarii susţinuţi de PNL în diferite funcţii publice. Vă garantez că astfel de discuţii au avut loc în Biroul Executiv şi în Biroul Politic Naţional”, a afirmat Lucian Bode.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Gheorghe Flutur, a apreciat, marţi, la Siret, că ultimele declaraţii apărute în spaţiul public ale eurodeputatului Rareş Bogdan şi ministrului de Externe Bogdan Aurescu sunt exagerate, deplasate şi nu fac bine partidului.

”Nu ne face deloc bine, nouă, PNL, această escaladare a discuţiilor în spaţiul public, chiar şi dacă vine vorba de evaluarea unor miniştri şi, mai ales, replicile acestea care fac deliciul presei. Nu am fost şi nu voi fi niciodată de acord să ieşim în spaţiul public înainte de a avea dezbaterile noi, în interiorul partidului. În PNL avem un istoric frământat al nostru. Au mai fost declaraţii. Oricum, ultimele declaraţii au fost exagerate, după părerea mea, deplasate şi nu fac bine partidului”, a spus Flutur.

Citeşte şi: Clotilde Armand pierde în instanţă şi rămâne sub acuzaţia de incompatibilitate. Reacţia PSD: „USR tace, menţinând susţinerea pentru cel mai dezastruos primar din România”

El consideră că Biroul Politic Naţional al partidului va clarifica situaţia cât mai repede, în condiţiile în care urmează rocada premierilor şi ar fi corect să se vorbească despre lucrurile bune pe care le-a făcut PNL.

”De aceea, aştept cu nerăbdare primul Biroul Politic Naţional să clarificăm, mai ales că urmează această schimbare de gardă a premierului, pentru că vine această rocadă. Eu cred că putem să vorbim de foarte multe lucruri bune. Personal coordonez evaluarea programului de guvernare din această perioadă a Guvernului Ciucă şi sunt multe lucruri care trebuie spuse, ori aceste scandaluri umbresc multele fapte bune care au fost făcute de Guvernul Ciucă în România”, a spus Flutur.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat la un post de televiziune că nu l-ar mai păstra în funcţie pe ministrul Bogdan Aurescu şi că acesta „nu a fost numit acolo de PNL, ci de stat”. La rândul său, ministrul Aurescu a afirmat la un post tv că nu îl interesează opiniile unui personaj ca Rareş Bogdan şi că atacurile acestuia reprezintă confirmarea că face bine ce face în poziţia sa de la Ministerul Afacerilor Externe. Aurescu a mai comparat criticile venite de la Rareş Bogdan cu cele ale portalului de propagandă rusă Sputnik.

Citeşte şi: Cum se va face rocada între PSD și PNL la guvernare. Explicația șefului UDMR Kelemen Honor