Florian Bodog, despre ancheta în cazul femeii care a murit din cauza lipsei imunoglobulinei: Foarte multe disfuncţionalităţi

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat luni că ancheta în cazul femeii care a murit la spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei imunoglobulinei, aflată în curs de desfăşurare, arată "foarte multe disfuncţionalităţi" în ceea ce priveşte modul în care au acţionat reprezentanţii spitalului.

18 dec. 2017, 12:45
Florian Bodog, despre ancheta în cazul femeii care a murit din cauza lipsei imunoglobulinei: Foarte multe disfuncţionalităţi

 „Au arătat foarte multe disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte modul în care au acţionat cei de la spital. Secretarul meu de stat a luat legătura cu spitalul. Cei doi medici, de la Cluj şi de la Alba-Iulia, au fost puşi în contact şi dacă considerau că e nevoie de imunoglobulină aveau de unde să aducă, aşa cum şi ulterior celelalte spitale şi-au adus imunoglobulina. Ancheta nu este încă finalizată, în momentul în care voi avea toate detaliile voi face un anunţ şi voi lua şi măsuri”, a precizat Bodog, întrebat pe această temă, prezent la inaugurarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor.

O femeie de 69 de ani a decedat pe 2 decembrie la spitalul din Alba Iulia ca urmare a lipsei de imunoglobuline, a anunţat, pe o reţea de socializare, fostul ministru al sănătăţii Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, femeia suferea de imunodeficienţă primară şi nu mai primise imunoglobuline din iulie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a comandat din 20 octombrie aprovizionarea cu imunoglobuline, însă această solicitare nu a fost încă onorată, declara în aceeaşi zi managerul unităţii, Nicoleta Coşarcă.

Primele doze de imunoglobulină vor ajunge în noiembrie la pacienţi, l-au asigurat, pe 1 noiembrie, producătorii pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în cadrul unei întâlniri la care au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi. Ulterior, în 9 noiembrie, s-a susţinut că piaţa urma să fie aprovizionată cu 900 de doze de flacoane de imunoglobulină utilizată la tratarea imunodeficienţelor primare. Până în 2 decembrie, la spitalul din Alba Iulia nu a ajuns niciun flacon cu imunoglobulină.