Bogătaşii verificaţi de ANAF, explicaţii uluitoare privind banii nedeclaraţi. Unii au spus că au găsit averi în grădină

Românii au dat explicaţii halucinante celor de la ANAF după ce au fost prinşi că şi-au declarat venituri de 30 de ori mai mici. Bogătaşii au spus că au găsit restul de banii ascunşi în pământ, că i-au găsit la saltea sau au prieteni buni care i-au împrumutat şi nu i-au mai cerut înapoi.

10 mai 2017, 08:41
Bogătaşii verificaţi de ANAF, explicaţii uluitoare privind banii nedeclaraţi. Unii au spus că au găsit averi în grădină

Inspectorii ANAF au controlat peste 50 de contribuabili suspectati de evaziune fiscala pentru că aveau maşini de lux, case, dar cu firme sarace, cu pierderi an de an.

Potrivit România TV, romanii verificati de ANAF au gasit explicatii dintre cele mai ciudate pentru cele 120 de milioane de lei pe care NU i-au declarat. De exemplu, unii au spus ca i-au gasit, pur si simplu, in casa. Altii, ca au vrut sa sape in gradina si au avut o surpriza.

Nu putini au fost si cei care le-au explicat inspectorilor ca au adunat banii la saltea sau ca i-au primit de la ”binefacatori”, sub forma de imprumut, care insa n-a mai fost returnat.

ANAF a facut 12 sesizari penale, dar pana acum a recuperat doar 15% din impozitele pe care le-a calculat celor controlati. Nu vor scapa insa foarte usor. Averile le-ar putea fi conficate cu totul si, mai mult, pot ajunge la puscarie. Sunt insa multe cazuri in care statul nu poate lua mare lucru de la evazionisti, pentru ca acestia isi vand bunurile inainte sa ajunga in instanta.