Bogaţii n-au răbdare să stea la coadă pentru a primi vaccinul anti-Covid. Cum şi unde sar aceştia peste coadă, pentru a primi dozele

Super-bogătaşii din Marea Britanie nu au răbdare să aştepte să le vină rândul la vaccinare şi au găsit căi mai costisitoare dar mai rapide pentru a primi vaccinul anti-coronavirus în alte state.

11 ian. 2021, 10:01
Bogaţii n-au răbdare să stea la coadă pentru a primi vaccinul anti-Covid. Cum şi unde sar aceştia peste coadă, pentru a primi dozele

Stuart McNeill este cel care conduce Knightsbridge Circle, un serviciu privat şi exclusivist, unde abonamentul anual este de 25.000 de lire sterline, dar care le oferă clieneţilor săi sofisticaţi băuturi în culise cu Lady Gaga, prânz cu Papa sau genţi Hermès care pe piaţa normală sunt deja sold-out. În ultimele luni, de când cu pandemia, el a găsit o nouă oportunitate, pe care a transformat-o de asemenea în serviciu de lux. El aranjează ca persoanele înstărite, membre ale clubului pe care îl conduce, să zboare în Emiratele Arabe Unite, unde să primească vaccinul anti-Covid.

Dubai și Abu Dhabi oferă deja întâlniri private pentru administrarea vaccinului Pfizer. Aproximativ 20 dintre clienții noștri au ales să zboare și să primească vaccinul acolo. De asemenea, Dubai nu impune carantină pentru sosirile din Marea Britanie, astfel că majoritatea celor care merg acolo se relaxează pe plajă în săptămânile dintre prima și a doua doză de vaccin„, spune Stuart McNeill, citat de The Telegraph.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiță: Pe 15 ianuarie începe etapa a doua a vaccinării. Ce categorii de persoane sunt vizate

Nu există taxe suplimentare pentru vaccinările private ale clienților Knightsbridge Circle, deoarece taxele de membru acoperă costul.

Persoanele bogate au găsit și alte mijloace de a-şi asigura mai rapid vaccinul anti-Covid. Regizorul american Oliver Stone, care a câștigat un Oscar ca scenarist pentru Midnight Express, a fost injectat împotriva noului coronavirus în Rusia, la începutul lunii decembrie. Regizorul de 74 de ani a primit vaccinul Sputnik V, deși acesta nu acoperă grupul său de vârstă. „Am primit un vaccin acum câteva zile. Nu știu dacă va funcționa, dar am auzit lucruri bune despre vaccinul rusesc„, spunea Oliver Stone pentru televiziunea de stat din Rusia.

Vaccinările private nu sunt însă doar pentru cei super-bogați sau faimoși. Dozele vaccinului Oxford-AstraZeneca, care au început să fie livrate în Marea Britanie săptămâna aceasta, ar putea fi disponibile pentru a fi cumpărate în India încă din luna martie. Astfel, Serum Institute of India intenționează să vândă milioane de doze în mod privat pentru aproximativ 8 dolari (5,90 lire sterline) fiecare.

Secretarul pentru muncă și pensii, Thérèse Coffey, a recunoscut că Guvernul nu va putea opri achizițiile private de vaccin anti-Covid. Cel puţin un site, Ghidul Clinicii Harley Street, care pretinde că îi conectează pe oameni cu cei mai buni medici de pe celebra Harley Street, din Londra, le permite deja doritorilor să se înregistreze pentru a obține un vaccin în particular.


loading...