Bogaţii săraci care au ieşit din topuri. Ce afacerişti nu se mai regăsesc în ierarhia bogaţilor

Unii miliardari prezenţi anul trecut în topul celor mai bogaţi români, au părăsit acum clasamentul. Potrivit România TV, firmele lor au ajuns să înregistreze pierderi semnificative sau au intrat în insolvenţă. Elan Schwartzenberg, fostul proprietar al Realitatea TV sau Sorin Ovidiu Vintu sunt doar două exemple.

27 oct. 2013, 13:50
Bogaţii săraci care au ieşit din topuri. Ce afacerişti nu se mai regăsesc în ierarhia bogaţilor

Topul Forbes 2013 a fost dat publicităţii şi chiar dacă Ioan Niculaie rămâne cel mai bogat român ierarhia a suferit schimbări majore în decursul a numai 12 luni. Este suficient să amintim că Dinu Patriciu este mai sărac cu 600 de milioane de euro sau că averea lui Gigi Becali a scăzut de aproape trei ori, pentru a ne da seama de „furtunile” care au măturat mediul de afaceri în ultima perioadă de timp. În aceste condiţii, unii dintre afaceriştii cunoscuţi nici măcar nu se mai regăsesc în Top.

Citeşte şi Topul Forbes 2013. Averile lui Gigi Becali şi Patriciu au scăzut dramatic. Vezi care sunt bogaţii României

Elan Schwartenberg avea anul trecut o avere estimată la 32 de milionae de euro. Astăzi, din cauza problemelor pe care firmele sale le întâmpină, a fost scos din topul bogaţilor.

Sorin Ovidiu Vintu avea avul trecut o avere de 25-27 milioane de euro. El a fost acuzat de spălare de bani iar procurorii au ajuns la concluzia că a folosit sume de la FNI pentru a-şi cumpăra bunuri imobile.

Maria Grapini, actualul ministrul al Turismului, a fost femeie de afaceri înainte să intre în politică. Averea sa era calculată, anul trecut, la 9 milioane de euro.

Dan Diaconescu avea anul trecut o avere estimată de topurile de specialitate la 8 milioane de euro. Astăzi, cu OTV fără licenţă şi cu băncile care-i execută locuinţele, dan diaconescu are mai multe datorii decât bani în conturi.

Citeşte şi Gigi Becali este deţinut de meserie, conform ultimei declaraţii de avere VIDEO