Bogdan a murit fulgerător la 49 de ani: „Azi plec în munți, pun lacătul pe poartă/ Adio, plec. Rețineți, v-am iubit”

După o lungă și profundă suferință, Bogdan Galanton Moroșan, născut pe 11 august 1974, a murit în dimineața zilei de 1 ianuarie 2024,

03 ian. 2024, 14:54
Bogdan a murit fulgerător la 49 de ani: „Azi plec în munți, pun lacătul pe poartă/ Adio, plec. Rețineți, v-am iubit”

Bogdan Galanton a trecut la cele veșnice la numai 49 de ani. După o lungă și profundă suferință, Bogdan Galanton Moroșan, născut pe 11 august 1974, a murit în dimineața zilei de 1 ianuarie 2024, în jurul orei 05.30. Colegii de la Rotary Club Suceava – Bucovina au transmis un mesaj în care se arată:

”Bogdan, colegul si prietenul nostru, un caracter puternic, un suflet de o eleganță rară, un personaj excepțional. Bogdan a fost Rara Avis. Bogdan a fost un Galanton, la propriu și la figurat. Bogdan a fost BRP Bogdan Regele Pescar. Bogdan a fost CDL Crucea de lemn. Bogdan a fost un prieten de mare calitate. Bogdan GALANTON, prietenul și colegul nostru… de astăzi .. a fost… dar își va păstra un loc special în sufletele noastre! Drum lin printre stele, prieten scump și drag! Condoleanțe familiei! Multă putere soției Delia în această grea încercare. A trăit intens fiecare bucurie, la fel cum a trăit intens și orice tristețe și și-a exprimat atît de frumos trăirile prin poezie, scria pe Facebook în urmă cu cîteva ore Ruscan Delia”.

Iată postarea emoționantă făcută pe pagina de facebook de către colegii de la Rotary Club Suceava-Bucovina, scrie svnews:

”Se spune că Oamenii Mari pleacă în zile mari….

– Ce noapte este astăzi? a intrebat Marele Arhitect al Universului…

– ⁠Este exact noaptea dintre ani! a răspuns Bogdan. Și a plecat….

Bogdan, colegul si prietenul nostru, un caracter puternic, un suflet de o eleganță rară, un personaj excepțional.

Bogdan a fost Rara Avis

Bogdan a fost un Galanton, la propriu și la figurat

Bogdan a fost  BRP  “Bogdan Regele Pescar”

Bogdan a fost CDL  „Crucea de lemn”

Bogdan a fost un prieten de mare calitate

Bogdan GALANTON, prietenul și colegul nostru… de astăzi .. a fost… dar își va pătra un loc special în sufletele noastre! Drum lin printre stele, prieten scump și drag!

Condoleanțe familiei! Multă putere soției Delia, în această grea încercare. „A trait intens fiecare bucurie, la fel cum a trăit intens și orice tristețe și și-a exprimat atât de frumos trăirile prin poezie” scria pe Facebook în urmă cu câteva ore Ruscan Delia. Gândurile trăite, simțite și împartășite lumii de către Bogdan sunt așternute fragil pe pagina sa de Facebook – Crucea de Lemn”.

Regizorul Ion Ardeal Ieremia a murit cu câteva zile înainte de a împlini 59 de ani
Bogdan Galanton Moroșan s-a născut la București, a făcut Liceul Silvic Brăneşti, județul Ilfov, a absolvit Facultatea de Silvicultură de la Suceava și a făcut și un masterat în comunicare la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava. Printre altele, Bogdan a fost redactor la posturile de radio Uniplus și AS, ambele din Suceava, la Nord Press Suceava și la ”Monitorul de Suceava”. Bogdan a mai fost inginer silvic la AMBRO și la Direcția Silvică Suceava, comisar în cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu și consilier  al Direcţiei Generale de Control Silvic şi Cinegetic din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, iar în prezent lucra la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vînătoare Suceava. Bogdan Galanton are două fete, Andreea și Amalia.

Soția profesorului din Vâlcea dispărut de trei ani, care este acuzată ca l-a omorât și i-a ascuns cadavrul, rupe tăcerea: „Dosarul e făcut pe baza unei mărturii mincinoase” | EXCLUSIV

Trupul neînsuflețit al lui Bogdan este depus la Biserica ”Sf. Ierarh Iosif cel nou de la Partoș”, situată peste drum de ISU Bucovina Suceava și va sta acolo pînă joi, 4 ianuarie, la ora 08.00. Înmormîntarea va avea loc joi, începînd cu ora 12.00, în satul Gemenea din comuna Stulpicani.

Bogdan era și un foarte sensibil și apreciat scriitor de poezii. Pe 3 decembrie 2023, acesta a postat pe pagina sa de Facebook, ”Crucea de Lemn”, următoarele versuri:

ADIO, PLEC

Am obosit de graba lumii toate,

Am flămânzit prin nopți cu lună plină,

Azi port un sac de îndoieli în spate

Și strig încet să mi se dea lumină.

Dar cine-s eu, un orb, nimic mai mult,

Ce-aș înțelege de mi-ați da lumini?

Nu-mi dați să văd, ci dați-mi să ascult

Cum plânge lemnul noaptea în tulpini.

Ne-om întâlni la Marea Judecată,

Desculți și goi, cu gândul primenit,

Azi plec în munți, pun lacătul pe poartă,

Adio, plec. Rețineți, v-am iubit.