Bogdan Diaconu: Sebastian Ghiţă s-a înscris în Partidul România Unită. Trebuie să ne reprezentăm şi interesul nostru, al românilor

Deputatul Sebastian Ghiță s-a înscris în Partidul România Unită, a anunțat marți președintele PRU, Bogdan Diaconu.

30 aug. 2016, 09:59
Bogdan Diaconu: Sebastian Ghiţă s-a înscris în Partidul România Unită. Trebuie să ne reprezentăm şi interesul nostru, al românilor

„Domnul deputat Sebastian Ghiță s-a înscris în PRU. Și îi urez bun venit în echipă și sunt convins că este un mare câștig pentru echipa PRU, pentru construcția politică pe care o să o prezentăm și o să o ducem la maturitate până la alegerile parlamentare”, a declarat Bogdan Diaconu, citat de Agerpres.

De ce s-a înscris Sebastian Ghiţă în PRU

„Întreaga generaţie sau mulţi din generaţia din care fac eu parte, din politică şi din alte zone din societate, a simiţit nevoia unei construcţii politice care să ne permită să spunem cu exactitate ce ne transmit românii, oamenii, prietenii noştri, colegii noştri. Şi anume că e din ce în ce mai greu pentru noi, românii, să trăim în ţara noastră. Suntem, ne găsim locuri de muncă din ce în ce mai greu, fiscul se laudă că ne închide firmele nouă antreprenorilor români, toată lumea simte o apăsare economică şi lucrul ăsta trebuie să-l spunem. În partide precum PSD şi PNL lucrul ăsta nu prea poţi să-l faci că dăunezi partidului. Şi atunci ne-am hotărât să venim noi cu o construcţie politică şi, alături de Bogdan Diaconu, care este unul dintre cei mai talentaţi tineri oameni politici, căutăm ceva experienţă din zona domnului Geoană, vorbim cu alţi colegi, vrem să asamblăm această mişcare politică nouă. Vom avea o formă de colaborare cu partidul dânsului şi cu dânsul”, a declarat deputatul pentru Mediafax.

„Au venit oameni din toate zonele care cred că noi românii trebuie să ne reprezentăm şi interesul nostru, al românilor, în România. Sunt de acord că aici sunt şi interese globale, sunt de acord că sunt interese şi ale altor state, sunt de acord să concurăm cu ele în mod egal, dar nu sunt de acord ca între un român şi un străin, procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber. Nu-s de acord să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie, iar străinii să poată să dea şpăgi şi să poată să cumpere funcţionari, să poată face orice sub protecţia ambasadelor străine. Cu acest lucru nu mai sunt de acord„.

Despre posibila venire a lui Victor Ponta

„Dânsul îşi calculează paşii în politică, dar noi cei care am ales să facem aceşti paşi, să intrăm în PRU, spunem că orice partid, orice construcţie politică şi-ar dori să-l aibă pe Victor Ponta preşedinte”, a punctat Sebastian Ghiţă.

Președintele PRU îl așteaptă pe fostul premier Victor Ponta să se alăture acestei construcții politice.

Citeşte şi: Mişcări de trupe pe scena politică din România. Mai mulţi lideri politici migrează spre un nou partid FOTO

„Da, cum am spus-o și eu, PRU îl așteaptă pe Victor Ponta să ni se alăture. Credem că împreună vom avea succes în aceste alegeri parlamentare. PRU va face pragul electoral, iar cu Victor Ponta va depăși 15% la toamnă. Eu am spus, îl consider pe Victor Ponta cel mai bun prim-ministru al României de la I.C. Brătianu încoace. Orice om politic sănătos la cap și l-ar dori pe Victor Ponta în partidul lui și în fruntea partidului lui”, a spus Diaconu.

Citeşte şi:  Sebastian Ghiţă: Numai nebun să fii să nu ţi-l doreşti pe Victor Ponta lider de partid

Întrebat dacă a purtat negocieri cu Ponta pe tema intrării acestuia în PRU, el a răspuns: „De 15 ani de când mă cunosc cu Victor Ponta și am crescut împreună Tineretul Social Democrat și am evoluat împreună în PSD și am trăit multe momente frumoase, multe momente grele, am avut ‘n’ discuții. Dacă vreți un răspuns concret nu pot să vă dau pentru că sunt întrebări la care pot să vă răspund eu, sunt întrebări la care poate să răspundă Victor Ponta sau sunt întrebări la care poate să răspundă timpul”.

Citeşte şi: Victor Ponta nu pleacă din PSD. A transmis la PSD Gorj scrisoarea de intenţie pentru un nou mandat de deputat