Bogdan Diaconu: PRU va trece cu lejeritate pragul electoral. Ponta, cea mai realistă variantă de premier

Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, susține că formațiunea pe care o reprezintă va trece "cu lejeritate" pragul electoral de 5% la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

24 nov. 2016, 09:59
Bogdan Diaconu: PRU va trece cu lejeritate pragul electoral. Ponta, cea mai realistă variantă de premier

„Partidul România Unită va trece pragul de 5% cu lejeritate și va obține un scor suficient de mare, astfel încât să ne permită să determinăm viitorul României și românilor, conform cu valorile pe care le promovăm și în baza cărora am câștigat deja încrederea și vom obține votul românilor pe 11 decembrie”, afirmă liderul PRU.

El vorbește și despre motivele pentru care PRU a decis să îl propună pe Victor Ponta pentru funcția de prim-ministru, menționând că „nu mai e timp de experiențe”.

Bogdan Diaconu mai spune și că politicienii nu ar trebui să vorbească despre un nou proiect de revizuire a Constituției, atât timp cât referendumul privind definiția familiei nu se va derula.

„Eu cred că nu putem discuta, sau clasa politică nu are dreptul de a discuta, reînceperea unui proces de revizuire a Constituției până nu avem referendumul pe care trei milioane de români l-au cerut”, declară președintele PRU.

„Partidul România Unită va trece pragul de 5% cu lejeritate și va obține un scor suficient de mare, astfel încât să ne permită să determinăm viitorul României și românilor, conform cu valorile pe care le promovăm și în baza cărora am câștigat deja încrederea și vom obține votul românilor pe 11 decembrie. PRU este un partid de doctrină, de principii și de idei, și acest lucru este principalul stâlp pe care ne bazăm în această campanie. Noi suntem un partid naționalist, un partid care ne propunem să apărăm interesele României și ale românilor și ne propunem să întărim cât mai mult identitatea noastră culturală și economică în lume”, spune Bogdan Diaconu într-un interviu pentru Agerpres.

Am văzut că sunt tot felul de sondaje care circulă pe piață, unele deja ne plasează în preajma pragului de 5%. Noi credem, în schimb, că vom obține un scor mai mare, un scor care ne va permite să putem influența, determina viața românilor după 11 decembrie”.

„Suntem singurul partid din România care și-a anunțat public atât nominalizarea pentru funcția de prim-ministru, propunerile pentru viitoarele cabinete ministeriale, cât și programul de guvernare. Suntem dispuși să intrăm într-o construcție, în negocierea pentru a construi o viitoare majoritate parlamentară, cu acele formațiuni care acceptă preluarea măsurilor pe care PRU le-a propus românilor în această campanie electorală și cu obiectivul de a nu mai rămâne Dacian Cioloș la Palatul Victoria.

Sub nicio formă nu putem avea dialog cu cei care-l susțin pe Dacian Cioloș. Nu puteam avea niciun fel de înțelegeri sau alianțe cu cei care sunt controlați de George Soros”, mai spune liderul PRU.

„Vom căuta să-i convingem pe partenerii de dialog, de negociere, în vederea formării unei majorități parlamentare, că Victor Ponta este cel mai potrivit nume pentru a reveni în fruntea Guvernului României. Nu mai avem timp de experiențe, iar domnul Victor Ponta a demonstrat, în perioada când a guvernat, că a avut o guvernare națională în care a pus interesele românilor la loc de cinste”, subliniază Diaconu.

Cum îi vede Diaconu pe liderii politici

„Klaus Iohannis — într-un cuvânt, cred că l-au descris românii: Mutu; Dacian Cioloș — vicleanul; Alina Gorghiu — e o doamnă, nu pot să descriu; Liviu Dragnea — un om serios; Traian Băsescu — rechinul; Victor Ponta — cel mai bun prim-ministru al României; Elena Udrea — e o doamnă, nu mă exprim; Vasile Blaga — cred că porecla lui e binecunoscută și-l caracterizează: Buldogul; Călin Popescu-Tăriceanu — nu mă exprim; Ion Iliescu — fostul președinte al României; Mircea Ionescu Quintus — tot respectul; Crin Antonescu — probabil cel mai bun orator pe care l-a avut politica românească după Revoluție încoace; Adrian Năstase — probabil cel mai puternic bărbat de stat pe care l-a avut România după Revoluție; Nicușor Dan — neicușor ban; Kelemen Hunor — președintele UDMR.