Bogdan Dinu va lupta pe 17 noiembrie pentru titlul mondial WBA la CATEGORIA GREA. Cine este adversarul şi unde va avea loc MARELE MECI

Bogdan Dinu (32 de ani / 18-0, 14 KO) trebuia să boxeze sâmbătă, la Sofia, cu englezul Tom Little, într-un meci de palmares, dar şi-a anulat lupta din Bulgaria pentru că a primit oferta de a lupta pentru titlul mondial WBA la categoria grea.

26 oct. 2018, 09:45
Bogdan Dinu va lupta pe 17 noiembrie pentru titlul mondial WBA la CATEGORIA GREA. Cine este adversarul şi unde va avea loc MARELE MECI

Bogdan Dinu se va bate pe 17 noiembrie la Atlantic City (New Jersey / SUA) cu americanul Jarrell Miller, în joc urmând să se afle centura de campion mondial WBA, anunţă ProSport.

Manuel Charr, deţinătorul titlului, a fost deposedat de centură din cauza unui test antidoping pozitiv, astfel că World Boxing Association (WBA) a dictat un meci între challengerul obligatoriu, Fres Oquendo, şi Jarrell Miller, meciul fiind stabilit pentru 17 noiembrie, la Atlantic City. În ciuda unei burse de 500.000 de dolari, Oquendo a preferat să refuze lupta, pe motiv că nu avea suficient timp de pregătire. În aceste condiţii, a intrat în cărţi românul Bogdan Dinu.

KO spectaculos! Bogdan Dinu, urmaşul lui Lucian Bute în Canada

„Este o şansă uriaşă pentru noi. Ni s-a dat acest meci datorită galelor pe care le-am organizat. România este bine văzută în WBA. Este extraordinar ca un român să boxeze pentru cea mai importantă centură. Mergem în SUA pentru a produce un şoc în boxul profesionist mondial. Câştigăm centura şi apoi ne pregătim pentru un meci cu supercampionul Anthony Joshua. Acest meci nu putea avea loc fără aportul partenerului meu Gregg Cohen”, a declarat impresarul pugilistului, Sorin Florea.

Jarrell Miller, 30 de ani, are 23 de meciuri disputate, cu 22 de victorii (19 KO) şi un singur egal.