Bogdan Huţucă refuză preluarea şefiei Finanţelor: „Acceptarea acestei funcţii ar putea fi interpretată ca implicând şi filiala. Ar fi o datorie către unul dintre candidaţi”

Preşedinte al PNL Constanţa şi al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă refuză o posibilă preluare a ministerului Finanţelor, după ce Ludovic Orban l-a inclus pe Huţucă pe o listă de trei oameni care ar putea fi propuşi pentru portofoliul vacant.

29 iul. 2021, 18:17
Bogdan Huţucă refuză preluarea şefiei Finanţelor: „Acceptarea acestei funcţii ar putea fi interpretată ca implicând şi filiala. Ar fi o datorie către unul dintre candidaţi”

Huţucă, care a mai fost luat în considerare pentru aceeaşi funcţie în 2019, a declarat că nu vrea să implice filiala în jocurile pentru Congres şi nici să aibă „o datorie” către un candidat sau altul.

„Acum vă spun ceea ce am spus şi atunci conducerii Partidului Naţional Liberal. Funcţia de ministru de Finanţe este una full-time care implică o muncă de 16 ore pe zi, 7 zile din 7. În 2019 am decis să mă implic 100% în conducerea filialei PNL Constanţa, şi cred că am făcut bine. Urmau alegeri complicate, alegerile locale şi parlamentare, pe care de altfel după cum ştiţi le-am câştigat. În acel moment nu-mi puteam lăsa colegii singuri să ducă aceste lupte electorale. Ca preşedinte al filialei era rolul meu să conduc ambele campanii, să fiu în prima linie”, a declarat liderul PNL Constanţa.

„Acum suntem într-o situaţie asemănătoare (n.r. celei din 2019). Pentru prima dată am reuşit să punem steagul liberal pe primăria Municipiului Constanţa şi să câştigăm Consiliul Judeţean. Am fost implicat din campanie, iar acest lucru mă obligă ca în perioada următoare să stau alături de colegii mei, pentru a încerca ca împreună să găsim cele mai bune soluţii pentru constănţeni. Încercăm pe plan local să facem din Constanţa un simbol al dezvoltării liberale, după modelul unor judeţe precum Cluj, Oradea, Alba. Asta înseamnă implicare 100%. De asemenea, nu trebuie să uităm că am fost trimis de constănţeni să îi reprezint în Parlamentul României ”, a completat Huţucă.

Ludovic Orban îl propune pe Huţucă pentru Ministerul Finanţelor: „Nici acum nu înţeleg de ce Cîţu spune să aşteptăm 45 de zile. PNL are specialişti de valoare”

„Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul.

De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Citeşte şi: AUR cere demisia lui Cătălin Drulă după accidentul în urma cărora un tren cu copii a stat în câmp 10 ore: „Ministrul Transporturilor ar fi trebuit să fie deja demis”