Bogdan Mateescu este noul preşedinte al CSM: Secţia specială, aşa cum este organizată astăzi, nu este eficientă

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcţia de preşedinte al CSM, în urma şedinţei care a avut loc, joi. De asemenea, procurorul Florin Deac a fost ales în funcţia de vicepreşedinte.

03 dec. 2020, 14:31
Bogdan Mateescu este noul preşedinte al CSM: Secţia specială, aşa cum este organizată astăzi, nu este eficientă

Bogdan Mateescu a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 13 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” şi două voturi nule. De asemenea, candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte, procurorul Florin Deac, a primit 13 voturi ”pentru” şi a fost ales în funcţie.

Judecătorul Bogdan Mateescu a afirmat, joi, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, astfel cum este ea organizată astăzi, „nu este eficientă”.

„Astfel cum este organizată astăzi, nu este eficientă. Împreună, în schimb, cu sistemul judiciar, cu partenerii noştri, în crearea unei propuneri corespunzătoare va trebui să găsim o soluţie astfel încât drepturile şi libertăţile şi independenţa judecătorului să fie respectate, însă, în acelaşi timp, să asigurăm eficienţa sub aspectul tragerii la răspundere penală şi a magistraţilor care greşesc”, a spus Mateescu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, atac la PSD în şedinţa CSM: Majoritatea parlamentară s-a dedicat trup și suflet să îi apere pe infractori!

Şeful CSM a dat asigurări că justiţia în independenţa sa nu se disociază de ideea de responsabilitate.

„Este o onoare şi o imensă responsabilitate pentru mine, mai ales în condiţiile în care ne aşteaptă un an extraordinar de dificil, în contextul destul de dificil în care ne aflăm şi în contextul modificării legilor Justiţiei. Vreau să asigur magistratura că în CSM va avea în continuare un sprijin. Consiliul se va preocupa şi anul viitor pentru apărarea în termenii cei mai optimi a independenţei sale. În acelaşi timp, vreau să îi asigur pe toţi, inclusiv societatea în ansamblul ei, că justiţia în independenţa sa nu se disociază de ideea de responsabilitate şi că vă rog pe toţi cei care ne urmăriţi să veniţi cu sprijin şi înţelegere către puterea judecătorească pentru că ea reprezintă ultimul bastion şi cel mai important al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale dumneavoastră”, a declarat Bogdan Mateescu, după şedinţa plenului CSM.

 


loading...
Partenerii noștri