Bogdan Matei a recidivat. Ministrul Tineretului şi Sportului a încălcat din nou Legea Fumatului

Ministru prins din nou cu țigara aprinsă într-un spațiu închis. Bogdan Matei a încălcat legea fumând într-un restaurant din comuna Borcea, județul Călărași, în timp ce un manelist făcea dedicații. Ministrul Sportului a recidivat în urmă cu patru zile când și-a aprins țigara în plină ședință CEX a PSD-ului.

17 iun. 2019, 13:18
Bogdan Matei a recidivat. Ministrul Tineretului şi Sportului a încălcat din nou Legea Fumatului

Ministrul Tineretului şi Sportului a încălcat din nou Legea Fumatului. Incidentul a avut loc pe data de 7 iunie, la petrecerea organizată de ziua primarului liberal al comunei Borcea, Aniel Nedelcu, edil căsătorit cu senatoarea PSD Roxana Pațurcă. În imagini se vede cum ministrul sporturilor fumează de zor, deși spațiul în care se desfășoară petrecerea este unul închis. Lângă Bogdan Matei poate fi observat Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Grindeanu. 

În urmă cu doar o săptămână, ministrul Bogdan Matei a recidivat, de această dată aprinzându-și țigara chiar în ședința CEX a Partidului Social Democrat. „Din reflex mi-am aprins-o. Mi-am dat seama de gest şi am stins-o. Sunt un fumător înrăit. E un viciu pe care mi-l asum”, s-a justificat ministrul jurnaliștilor de la Mediafax. Potrivit legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, persoanele fizice care fumează în spațiile în care fumatul este interzis riscă o amendă contravențională de la 100 până la 500 de lei.

Bogdan Matei, fost fotbalist la Universitatea Sibiu din liga a treia, a mai comis o gafă în urmă cu doi ani, pe când era proaspăt parlamentar. El a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre pachetul de legi ale lui Hammurabi, răspunsul acestuia stârnind amuzamentul celor prezenți: „Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”, a comentat Matei, la vremea respectivă.