Bogdan Niculescu-Duvăz a murit. Fostul ministru avea 70 de ani

Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru în guvernele conduse de Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase, a murit, sâmbătă, la vârsta de 70 de ani.

16 nov. 2019, 18:38

Bogdan Niculescu Duvăz a intrat în politică în 1990, ca secretar al Frontului Salvării Naţionale.

Ulterior, a făcut parte din Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională, iar în perioada iunie 1990 – septembrie 1991 a condus Ministerul Tineretului şi Sportului. A fost deputat între 1990 şi 2016.

Bogdan Niculescu Duvăz a părăsit Partidul Democrat în 2003 și s-a alăturat PSD.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea colegului său Bogdan Niculescu Duvăz.

„Astăzi Partidul Social Democrat a pierdut un om de nădejde și un coleg extraordinar. Ne despărțim cu greu de Bogdan Niculescu Duvăz! Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade! Condoleanțe familiei, în aceste clipe atat de grele!”

Ioan Mircea Paşcu: Am aflat cu multă durere că astăzi a încetat din viaţă, Bogdan Niculescu Duvaz, unul din primii membri ai Frontului Salvării Naţionale, un politician serios şi discret, care a fost o prezenta semnificativă in viaţa politica românească timp de mai mult de 20 de ani. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!

Dan Matei Agathon – Un vechi şi bun prieten ne-a părăsit. Dumnezeu sa-l ierte pe Bogdan Niculescu-Duvaz!

„Și eu am fost prieten cu Bogdan Niculescu-Duvăz. Știam că este bolnav. Din nefericire nu l-am mai văzut, cred, de vreun an și jumătate, cam așa. De altfel, nici nu a mai candidat pentru un nou mandat tocmai pentru că lupta cu boala. Era un altfel de politician. De-a lungul timpului a reușit să facă multe lucruri, zic eu, bune pentru români, bune pentru România. A fost de o altă clasă. Nu îmi doresc în nici o clipă să apar în direct atunci când apare o astfel de veste. Agenda telefonului meu se împuținează tot mai mult. După Sorin Frunzăverde, iarăși un om deasupra timpului și un bun prieten, acum Bogdan… Nu este o seară benefică. Dacă mă uit în față, care sunt perspectivele, ce au fost acești oameni și ce urmează, e o diferență de la cer la pământ. Poate generația noastră se duce, vin cei noi, în care până la urmă trebuie să avem încredere. Fără încrederea noastră chiar și puținul pe care l-ar putea reuși n-o să-l mai reușească,” a spus Bogdan Chirieac în direct la România TV.

„A fost unul dintre oamenii Revoluţiei Române, un lucru foarte important. Aş vrea să cred că mai există asemenea oameni şi în politica de astăzi. Era un om subtil, un om inteligent, un om pregătit. Era arhitect de meserie, un arhitect foarte bun. A fost întotdeauna capabil de analize politice foarte subtile, foarte serioase. A fost din grupul cu care am plecat la drum ca partid democrat, în condiţiile unei înfruntări dure cu ceea ce era numită atunci aripa conservatoare. Multe dintre lucrurile bune pe care le-am iniţiat ca reformă sunt legate de numele lui Bogdan Niculescu – Duvăz”, a spus Petre Roman la A3.