Bogdan Stanoevici este în stare critică. Este intubat și ventilat mecanic după ce a luat o bacterie din spital

Clipe de cumpănă pentru fostrul ministru Bogdan Stanoevici. Se află în stare foarte gravă la spitalul Pantelimon, intubat. A avut coronavirus şi s-a vindecat, însă a luat o bacterie din spital și așa a juns în stare foarte gravă.

18 dec. 2020, 11:33
Bogdan Stanoevici este în stare critică. Este intubat și ventilat mecanic după ce a luat o bacterie din spital

Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și candidat la Președinția României, este internat în stare gravă la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti.

În urmă cu trei săptămâni, Bogdan Stanoevici a fost internat la Spitalul Pantelimon după ce s-a infectat cu coronavirus. Pentru că starea sa s-a agravat, fostul ministru a fost dus la Terapie Intensivă în secția COVID-19 de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Ulterior, testele i-au ieșit negative, dar starea sa a continuat să fie gravă. Potrivit unor surse DC Medical, Bogdan Stanoevici s-a infectat și cu o bacterie din spital. Ar fi vorba despre Clostridium difficilae, spun sursele citate de DC Medical.

Pentru că testul COVID-19 a ieşit negativ, fostul ministru a fost mutat pe o secție ATI non-COVID, dar este în continuare intubat și ventilat mecanic. Medicii sunt foarte rezervați în privința lui.

Inima sa este extrem de slăbiră și i se fac injecții cu adrenalină, informează România TV.

 

Bogdan Stanoevici, un corona-sceptic

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este ”sănătos”.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Stanoevici, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Bogdan Stanoevici, în stare gravă după COVID-19. Fostul candidat la Preşedinţie este intubat