Boghicevici (ACL): Şomerii ar putea fi stimulaţi să-şi găsească de muncă printr-o indemnizaţie regresivă

Deputatul democrat-liberal Claudia Boghicevici este de părere că una dintre modalităţile prin care şomerii ar putea fi stimulaţi să-şi găsescă de lucru ar fi scăderea treptată a indemnizaţiei de şomaj, transmite Agerpres.

11 aug. 2014, 13:47
Boghicevici (ACL): Şomerii ar putea fi stimulaţi să-şi găsească de muncă printr-o indemnizaţie regresivă

‘În cursul acestei vacanţe parlamentare, am discutat cu conducătorii mai multor instituţii deconcentrate ale statului precum şi a mai multor ONG-uri, cu care am dezbătut viitoarele propuneri de iniţiative legislative pe care intenţionez să le prezint colegilor mei parlamentari, iar ulterior să le promovez în Parlamentul României. Conform unuia dintre aceste proiecte ce va fi supus dezbaterii, indemnizaţia de şomaj ar trebui să fie regresivă, urmând ca aceasta să fie una dintre modalităţile ca şomerii să fie stimulaţi pentru a-şi căuta locuri de muncă’, a declarat luni deputatul Claudia Boghicevici.

Ea a arătat că, în urma discuţiilor purtate cu directorii instituţiilor deconcentrate, dar şi cu funcţionari sau simpli cetăţeni, a ajuns la concluzia că există mulţi şomeri care ar avea oferte de muncă, însă preferă să stea acasă şi să primească indemnizaţia de şomaj.

‘Cei cu care am discutat sunt de părere că, dacă indemnizaţia ar scădea treptat, respectivii oameni ar fi stimulaţi să-şi caute de lucru înainte de expirarea perioadei de şomaj’, a afirmat deputatul ACL.

De asemenea, Boghicevici şi-a exprimat preocuparea faţă de găsirea unor soluţii prin care dialogul între angajatori şi directorii de şcoli, precum şi cel între angajatori şi tineri, să fie unul real deoarece, deşi există finanţare prin multiple programe, nicio parte nu manifestă interes pentru acestea. Unul dintre aceste programe, a menţionat deputatul PDL, este ‘Garanţia pentru tineri’, care prevede că tinerii absolvenţi ar trebui ca, în patru luni de la terminarea şcolii, să îşi găsească locuri de muncă.