Bolnav de cancer, umilit de medic:”Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. Pa, nesimţitule”

Tupeu maxim şi lipsă de umanitate din partea unui medic din Cluj. "Pa, nesimţitule!" a fost mesajul halucinant pe care doctorul i l-a trimis unui pacient bolnav de cancer. El era supărat că bărbatul a decis să se mute la alt medic de familie.

10 apr. 2013, 15:54

Cuvintele jignitoare scrise de medicul de familie Ionel Mircu în data de 4 aprilie ar lăsa pe oricine fără replică. Bolnavul, cel căruia îi era adresat SMS-ul, era clientul doctorului de câţiva ani, iar între ei exista o relaţie apropiată, potrivit ziardecluj.ro.

Bărbatul de 57 de ani s-a îmbolnăvit de cancer, fiind diagnosticat cu tumoră la creier. Între intervenţii chirurgicale şi tratamente costisitoare, clujeanul a fost pus pe drumuri de nenumărate ori de medicul său de familie, Ionel Mircu. Finalul a fost apoteotic: nemulţumit că pacientul a decis să se înscrie la un alt medic de familie, i-a trimis bolnavului următorul mesaj: „Consideră toate concediile şi ajutoarele acordate ţie şi nevestei un cadou. Ai atât de puţin timp să te mai bucuri de viaţă. PS. Hai pa, nesimţitule„.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că medicul din Cluj a avut un comportament „ieşit din normalitate”, ce poate fi sancţionat de Colegiul Medicilor.

Este un comportament ieşit din normalitate. Pacientul are dreptul să-şi schimbe medicul de familie ori de câte ori doreşte. Atitudinea medicului trebuie analizată de Colegiul Medicilor, care este şi îndreptăţit să sancţioneze în astfel de cazuri”, a spus Raed Arafat pentru Mediafax.

Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat şi va declanşa o anchetă disciplinară în cazul medicului, informează Mediafax. „Este regretabilă atitudinea medicului respectiv, care aduce atingere corpului medical. Joi şi vineri vom discuta cu medicul respectiv şi îi vom cere un punct de vedere, dar şi cu rudele pacientului în cauză. Vom decide la finalul anchetei sancţiunea care va fi aplicată medicului Mircu”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo.

Bizo a afirmat că Ionel Mircu riscă să fie sancţionat cu avertisment, mustrare sau o sancţiune pecuniară, în funcţie de concluziile anchetei care sunt aşteptate în cursul săptămânii viitoare.