Bolnavii de cancer pot fi trataţi la Cluj cu cel mai performant aparat VIDEO

Mii de bolnavi de cancer din Ardeal au şansa de a se trata cu cel mai nou şi mai performant aparat de radioterapie din lume. Clinica Amethyst Cluj a instalat cel de-al doilea accelerator liniar, dublând astfel capacitatea de tratament pentru pacienţi, informează România TV.

11 nov. 2015, 08:00
Bolnavii de cancer pot fi trataţi la Cluj cu cel mai performant aparat VIDEO

În ultimul an, peste 400 bolnavi au fost trataţi în Departamentul de Radioterapie al clinicii. Acum, cel mai performant echipament a fost deja instalat.

Am hotărât să activăm al doilea accelerator liniar, fără a face niciun rabat la calitatea pe care am practicat-o până în prezent. Maşinile vor fi la acelaşi nivel calitativ. Vom aduce şi maşina actuală la nivelul celei de-a doua care este superioară„, a declarat Gabriel Kacso, Director Medical Amethyst Cluj.

Tehnologia de tip IMRT VMAT, prezentă pe acceleratoarele din cadrul Amethyst, reprezintă cea mai performantă metodă de radioterapie disponibilă în lume la ora actuală. Cu ajutorul noului accelerator liniar, medicii vor trata pacienţii fără sincope, aşa cum se întâmplă şi în spitalele occidentale.

Sperăm că având al doilea accelerator să putem trata mai mulţi pacienţi la aceeaşi calitate şi de a evita pauze de terapie care din pacate în sistemul public sunt adesea frecvente compromitând rezultatul final„, a precizat Gabriel Kacso.

Bolnavii trataţi în această clinică, precum şi familiile lor primesc consiliere psihologică pentru a putea depăşi şi emoţional trauma diagnosticării cu cancer.

Citeşte şi Centru de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar la Institutul „Marius Nasta”