Bombă de o tonă lansată din avion. Ruşii s-au filmat lansând un proiectil folosit la bombardamentele din Siria VIDEO

Pe internet a apărut un filmuleț care imortalizează momentul în care un bombardier Su-34 aparținând aviației militare a Rusiei lansează cea mai puternică bombă de o tonă și jumătate KAB-1500PR, scrie presa de la Moscova.

15 mai 2019, 07:09
Bombă de o tonă lansată din avion. Ruşii s-au filmat lansând un proiectil folosit la bombardamentele din Siria VIDEO

Potrivit informațiilor apărute în media, astfel de dispozitive explozive au fost folosite de militarii președintelui Vladimir Putin împotriva teroriștilor în Siria, scrie dcnews.ro. Cu patru ani în urmă, avionul de asalt Su-34 a aruncat o astfel de bombă asupra pozițiilor ocupate de insurgenți.

Atunci, avionul cu bomba la bord a fost protejat de un Su-30SM. În opinia specialiștilor, înregistrarea a fost realizată, după toate probabilitățile, de unul dintre aparatele însoțitoare participante la operațiune.

Citește și Mike Pompeo, reuniune cu Serghei Lavrov şi Vladimir Putin

Bomba KAB-1500PR poate fi folosită pentru distrugerea țintelor terestre. Proiectul poate străpunge până la 20 de metri de sol și trei metri de beton armat. „Este o bombă inteligentă care poate fi lansată de la o altitudine de circa 8.000 de metri. Marja de eroare nu depășește patru metri”, s-au lăudat specialiștii ruși.