Două bombe din Al Doilea Război Mondial găsite una în centrul oraşului Koln, lângă Primărie, iar alta în Berlin

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată marţi în centrul oraşului Koln, iar alta a fost descoperită în centrul Berlinului, relatează AFP.

21 ian. 2020, 18:02
Două bombe din Al Doilea Război Mondial găsite una în centrul oraşului Koln, lângă Primărie, iar alta în Berlin

O parte a centrului oraşului Koln (vestul Germaniei) a fost evacuată marţi ca urmare a descoperirii bombei de origine americană şi cântărind 500 de kilograme, găsită de mai mulţi muncitori pe un şantier. Aceasta a fost dezamorsată înainte de prânz.

În acelaşi timp, poliţia din Berlin a anunţat descoperirea în apropierea Primăriei, în centrul capitalei, a unei bombe neexplodate din ultimul război. Dispozitivul de 250 kg, descoperit în timpul unor lucrări de construcţie, urma să fie dezamorsat ulterior în cursul zilei, informează Agerpres.

Descoperirea unor bombe datând din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial este un lucru aproape obişnuit în Germania, deseori autorităţile recurgând la evacuări din motive de siguranţă. Precedentul caz datează din 12 ianuarie la Dortmund, în vest, unde aproximativ 14.000 de oameni au trebuit să-şi părăsească locuinţele.

În 2017, au fost evacuate 65.000 de persoane în timpul celei mai importante operaţiuni de acest tip din perioada postbelică, o bombă britanică de 1,4 tone fiind descoperită la Frankfurt.

În luna septembrie, o încărcătură explozivă de 250 kg a fost dezamorsată la Hanovra, ceea ce a necesitat evacuarea a aproximativ 15.000 de persoane.


loading...