PROIECT DE LEGE: Ce se întâmplă cu maşinile înmatriculate în Bulgaria

Publicat: Marţi, 17 Martie 2015 11:08 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2015 11:39 // Sursa: romaniatv.net

Mai mulţi parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege care îi loveşte crunt pe românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria. Potrivit proiectului de act normativ, şoferii nu vor mai putea circula cu astfel de autovehicule pe teritoriul României decât 90 de zile de la introducerea lor în ţară.

Zece deputaţi şi senatori PSD au depus un proiect de lege care urmăreşte să stopeze fenomenul înmatriculărilor de maşini în Bulgaria.

Potrivit actului normativ, care urmează să intre în dezbaterea Senatului, autovehiculele şi remorcile înmatriculate în ţara vecină deţinute de persoane care au domiciliul în România pot circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor în ţară. Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii.

 

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă faci accident cu o maşină înmatriculată în Bulgaria

"Nu este posibil să înmatriculezi maşina în Bulgaria ca să nu plăteşti taxe şi impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente şi asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cât vor şi când vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sunt cetăţeni români care nici acum nu şi-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria. Mai mult, este foarte greu de găsit o maşină înmatriculată în Bulgaria care te loveşte şi fuge de la locul accidentului. În ţările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poţi să circuli cu o maşină înmatriculată în altă ţară este de şase luni", a declarat deputatul Ioan Munteanu, unul dintre iniţiatorii legii, scrie ziarulring.ro

Citeşte şi Poliţia nu mai vrea maşini înmatriculate în Bulgaria pe străzile României. VEZI CE PROPUNERE A FĂCUT

Filiera înmatriculărilor

Iniţiatorii proiectului atrag atenţia că, prin înmatriculările făcute în Bulgaria, statul român pierde taxa de primă înmatriculare şi impozitele şi că cele mai multe autovehicule nu sunt asigurate.

"În urma unor verificări s-a constatat că doar una din cinci maşini înmatriculate în Bulgaria avea asigurare valabilă pe teritoriul României. Nicio maşină înscrisă în Bulgaria nu este proprietatea unui român care o înscrie acolo. Autorităţile bulgare permit trecerea în talon şi în carte a unui utilizator permanent al maşinii. Maşinile înscrise în Bulgaria sunt de două feluri: înmatriculate pe o firmă bulgărească sau pe o persoană fizică bulgară. Ca să întărească poziţia de proprietar, firmele de înmatriculări mai obţin o procură prin care cumpărătorul român, cel trecut ca utilizator, are drepturi depline, inclusiv de revânzare", se precizează în expunerea de motive a proiectului legislativ. Pericol în trafic În expunerea de motive a proiectului de act normativ se arată că varianta înmatriculării în Bulgaria contribuie la utilizarea unor maşini cu o stare tehnică precară, care reprezintă un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. "Orice măsură care îşi dovedeşte eficienţa în acest domeniu este de salutat. Şoferii români care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria sunt un pic mai dezinhibaţi, de multe ori depăşesc viteza legală, încalcă regulile de circulaţie pentru că nu ai cum să le trimiţi amenda de radar în Bulgaria", a afirmat Sorin Greceanu, director general al Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii.

loading...
17 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 apr 22:51
Răspunde | Votează email 0 email
Marian
In primul rand daca exclude masinile inmatriculate afara ar trebui sa inceapa cu cele cu volanul pe partea dreapta inmatriculate in romania apoi cu celelante inmatriculate in alte tari precum Ungaria,Germania,Olanda,Franta,Italia etc.apoi cele de Bulgaria, alfel mi se pare o discriminare si o rea intentie.Coborati taxa de inmatriculare la nivelul Bulgariei si atunci toti inmatriculeaza masinile in Romania.
20 mar 09:57
Răspunde | Votează email 2 email
nick
jos taxa!faceti taxa cum e la ei.pana in 2500cmc o taxa da nu care vreti voi ci o taxa sa poata si romanul sa plateasca.el da mai mult pe taxa decat pe masina
19 mar 22:52
Răspunde | Votează email 2 email
Alex
Jos taxa de inmatriculare!
19 mar 15:39
Răspunde | Votează email 3 email
Radu
O aiureala atat initiativa cat si articolul. In Uniunea Euroepana nu poti interzice circulatia masinilor inmatriculate in alte state. Vreti sa incasati taxe de inmatriculare, aduceti-le la un nivel normal. Uniunea Eurpeana asta inseamna, daca nu gasesc mai ieftin la vecin, sa ma pot duce sa cumpar de la el. Pitecantropilor!
19 mar 16:48
Votează email 1 email
sorin
noi v am votat voi ne ingropati este posibil sa coste inmatricularea in romania mai mult decat masina.Nu am nici o placere sa duc masina la bulgari sa o inmatriculez dar dumneavoastra ne obligati asa ca scoateti taxa de inmatriculare ca este ilegala
19 mar 08:55
Răspunde | Votează email -1 email
Florin Stefan
Cea mai accesibila oferta de lucru online! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire online, de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim toate detaliile dupa ce trimiteti un mesaj cu textul ”Info” la aceasta adresa de email: [email protected]
18 mar 20:04
Răspunde | Votează email 3 email
bulgaria
Iniţiatorii proiectului atrag atenţia că, prin înmatriculările făcute în Bulgaria, statul român pierde taxa de primă înmatriculare şi impozitele şi că cele mai multe autovehicule nu sunt asigurate.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/bomba-dispar-masinile-inmatriculate-in-bulgaria_208691.html#ixzz3UlF5hPCvIniţiatorii proiectului atrag atenţia că, prin înmatriculările făcute în Bulgaria, statul român pierde taxa de primă înmatriculare şi impozitele şi că cele mai multe autovehicule nu sunt asigurate.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/bomba-dispar-masinile-inmatriculate-in-bulgaria. Acesti initiatori sa gaseasca o solutie accesibila oricarui detinator auto sau sa scoata RO din UE .o intrebare pentru legist DE CE SUNTEM SINGURA TARA DIN UE UNDE EXISTA O ASEMENEA TAXA tinand cont k salariul minim este de 950 ron echivalentul a 230 de ero aprox nemtii nu-si pot permite o asemenea taxa ???.pana in prezent avem 1113 condamnari de catre CEDO .o sa avem mult mai multe dak se va aproba legea .SAU AU SCAZUT VANZARILE DACIA ATAT DE DRASTIC ???? VOI DE CE NU MERGETI FRATE CU DACIA DAK SUNTETI ATAT DE NATIONALISTI INCAT VA PASA DE POPULATIA RO ???DE CE ATI PRIVATIZAT TOATA INDUSTRIA TARII SI MAJORITATEA SUNT ,,SCLAVI IN AFARA PENTRU ASI ASIGURA IN VIITOR UN TRAI DECENT IN CORUPTA NOASTRA ROMANIE ???
18 mar 19:06
Răspunde | Votează email 2 email
Luca
Nici o data nu o sa moara treaba cu masinile inscrise pe BG doar atunci cand nu o sa mai fie taxa de prima inmatriculare si taxele si impozitele mai mici ...

Romanu tot timpu e inventiv si mai gaseste o portita.

Mai nou acum se inscrie in Ungaria masini (taxe mici, impozit mic)
18 mar 16:51
Răspunde | Votează email 0 email
gheorghe
de acord cu legistul dar vezi ca se urmareste si altceva si anume faptul ca astia sa-si inmatrculeze auto in romania unde taxa asta de mediu este total in afara bunului simt si de aici se poate trage concluzia ca se vrea si bani la bujet ,sa nu crezi ca astora din parlament le pasa chiar asa de problema cetateanului nedespagubit !!!
18 mar 10:46
Răspunde | Votează email -1 email
Vali
Foloseste un minut din timpul tau si citeste acest anunt.Ai ocazia sa inveti multe lucruri,sa traiesti experiente noi, iar toate astea iti vor aduce un castig in bani SIGUR SI PE TERMEN NELIMITAT. Oferim curs gratuit si compleT. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
18 mar 09:20
Răspunde | Votează email -5 email
Legistul
FOARTE BINE VENITA ACEASTA LEGE , SA LE INTERZICA TOTAL !!!!
DAR MAI TREBUIE INCA O LEGE CARE SA INTERZICA TOTAL SI MASINILE CU VOLAN PE DREAPTA !!!!
TOATE SUNT PERICOL PUBLIC !!!!!!!!!!!!!!
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H