Bombă în Budapesta. Peste 3.000 de persoane au fost evacuate de urgenţă

Publicat: Vineri, 26 Iulie 2019 13:23 // Actualizat: Vineri, 26 Iulie 2019 13:23 // Sursa: romaniatv.net

Poliţia din Budapesta a început evacuarea locuitorilor din zona parcului Varosliget, în centrul oraşului, în vederea dezamorsării unei bombe neexplodate de mari dimensiuni datând din Al Doilea Război Mondial găsite în zonă, a anunţat vineri dimineaţa municipalitatea, transmit MTI şi Magyar Hirlap.

Zona aflată în vizorul autorităţilor a fost parţial închisă, în sensul că nu este permisă intrarea, ci doar ieşirea, a precizat municipalitatea.

Segmente din străzile adiacente au fost de asemenea închise traficului, iar autobuzele şi troleibuzele din zonă circulă deviat.

Citeşte şi Bombă din Al Doilea Război Mondial, detonată în Germania

Evacuarea afectează în total circa 3.500 de persoane, cărora autorităţile le-au pus la dispoziţie adăposturi temporare. De asemenea, autorităţile asigură asistenţă şi transport pentru persoanele bolnave şi vârstnicii vizaţi de evacuare.

Bomba de 100 de kilograme de producţie sovietică a fost descoperită joi pe un şantier şi operaţiunile de dezamorsare a proiectilului urmau să fie finalizate în jurul prânzului de o echipă de genişti şi pompieri militari.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H