Bombă în cazul celui mai cunoscut criminal în serie român, Ion Rîmaru: Familia cere despăgubiri uriaşe

Rudele celui mai cunoscut criminal din România, Ion Rîmaru, cer deshumarea cadavrului.  George Ciocan, fratele său, cere redeschiderea dosarului pentru că are dubii în ceea ce priveşte execuţia acestuia. El vrea ca locul în care a fost îngropat Râmaru să fie găsit, iar cadavrul deshumat, potrivit România TV.

16 feb. 2014, 06:46
Bombă în cazul celui mai cunoscut criminal în serie român, Ion Rîmaru: Familia cere despăgubiri uriaşe

„În cazul în care ne va fi indicat un loc, să zicem „Aici e îngropat”, trebuie să existe o cruce din fier forjat. Bănuiesc că aşa se proceda, ca acelea de pe marginea şoselelor. Ştiu că e cam greu să facem studii în România pe cadavre vechi. Am păstrat de la taică-su nişte probe”, a declarat cumnata lui Ion Rîmaru la România TV.

Avocatul familiei a declarat că, dacă autorităţile nu vor indica locul exact în care a fost îngropat Ion Rîmaru, familia acestuia va cere statului român despăgubiri de 200.000 de euro.

Citeşte şi Dezvăluiri incendiare despre criminalul Ion Râmaru. Fratele lui spune că dovezile au fost fabricate

„În primul rând, vorbim de chestiuni legate de vinovăţia lui Rîmaru, care a fost stabilită printr-o hotărâre, care a fost de altfel şi executată, şi a doua chestiune legată de corpul neînsufleţit, care în mod normal şi legal trebuia să ajungă la familie. În aceste cazuri, familia lui Rîmaru a început demersurile pentru a obţine explicaţii pentru această situaţia, iar în situaţia în care nu va intra în posesia corpului său, nu se va indica locul în care acesta este înhumat se solicită aceste despăgubiri, adică 200.000 euro”, a declarat avocatul Artin Sarchizian.

La începutul anilor ’70, România a fost zguduită de sângeroasele crime comise de Ion Rîmaru. Patru omoruri deosebit de grave, şase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol şi mai multe furturi şi tâlhării. Prins, arestat, judecat şi condamnat la moarte, Ion Rîmaru a fost executat la Jilava.