Numele lui Emil Boc, vehiculat în dosarul Gala Bute

Numele lui Emil Boc apare în dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea este arestată preventiv. Potrivit procurorilor DNA, în mesajul unui martor către Tudor Breazu se transmiteau notele de plată pentru mai multe servicii de promovare, printre care una şi pentru CONGRESUL BOC, de 5.200 euro.

22 apr. 2015, 08:08
Numele lui Emil Boc, vehiculat în dosarul Gala Bute

În rechizitoriul procurorilor este citat mesajul unui martor către Tudor Breazu, consilierul Elenei Udrea. În mesajul din 29 februarie 2012, se transmiteau notele de plată pentru mai multe servicii de promovare: prima pentru Bute – de peste 11.000 de euro şi a doua pentru CONGRESUL BOC, de 5.200 euro.

Citeşte şi: Boc neagă faptul că ar fi ştiut ceva despre finanţarea ilegală a PDL de către Elena Udrea

„Mesajul mail trimis de martorul Cosmin Dragomir lui Breazu Tudor la data de 29.02.2012 cu conţinutul: «Aşa cum am discutat ieri, îţi trimit situaţia plăţilor către mine. BUTE – total de plată 11.251 euro – adică 9.073 euro +TVA. CONGRES BOC – total de plată 5.239 euro – adică 4.225 euro+TVA Total de încasat: 16.490 euro»”, se arată în rechizitoriu.

În acest caz ar putea fi vorba despre Convenţia PDL care a avut loc în anul 2011 sau despre Congresul PDL desfăşurat în vara lui 2012. La acea dată, Emil Boc era preşedintele în funcţie al democrat-liberalilor.

Magistraţii Curţii Supreme iau în discuţie miercuri primul termen în dosarul Gala Bute, după ce cauza a fost trimisă în judecată. Astfel, judecătorii vor decide dacă măsurile preventive ale inculpaţilor vor fi sau nu prelungite.

Elena Udrea, Rudel Oreja şi Tudor Breazu sunt arestaţi preventiv în timp ce ceilalţi inculpaţi beneficiază de măsuri mai blânde. Între timp, fostul ministru al turismului s-a mai ales cu un dosar penal, disjuns din „Gala Bute”. DNA o mai acuză astfel pe Udrea de spălare de bani şi folosirea influenţei în scopul obținerii de foloase necuvenite, cele despre care se spune ar avea legătură cu finanțarea PDL.

Procurorii spun că Elena Udrea ar fi achiziționat în anul 2012 o geantă al cărei preț se situa între 50.000 și 100.000 de dolari.

Citeşte şi: ELENA UDREA, un nou atac pe Facebook: „Gala Bute a fost asumată de Guvern”

„Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.