BOMBĂ în fotbal. Un fost internaţional, condamnat la ÎNCHISOARE pentru meciuri trucate

Fostul fotbalist internaţional austriac Sanel Kuljic a fost condamnat la 5 ani de închisoare, vineri, pentru participarea sa la cel mai mare scandal de meciuri trucate din Austria, iar Dominique Taboga, jucător, la rândul lui, în divizia a doua, a primit 3 ani, dintre care 2 cu suspendare.

03 oct. 2014, 16:38
BOMBĂ în fotbal. Un fost internaţional, condamnat la ÎNCHISOARE pentru meciuri trucate

Pe lângă Sanel Kuljic, alte şase persoane au fost pedepsite cu detenţie de o instanţă din Graz, transmite agenţia austriacă de presă APA, citată de Agerpres, în timp ce doi acuzaţi au fost achitaţi. Sentinţele pot fi atacate cu apel.

Kuljic, care s-a retras ca jucător în 2012, a jucat pentru reprezentativa Austriei de 20 de ori între 2005 şi 2007, dar s-a oprit înainte de Euro 2008. „Aţi fost un zeu al fotbalului, trebuie să vă daţi seama ce înseamnă acest comportament al dumneavoastră pentru suporterii pe care i-aţi avut„, a comentat judecătoarea Elisabeth Juschitz, la citirea sentinţei.

În rechizitoriu s-a arătat că nu mai puţin de 18 meciuri din Bundesliga austriacă şi Erste Liga (divizia secundă) au fost manipulate de acuzaţi între 2004 şi 2013.

Citeşte şi Om de afaceri, condamnat la TREI ANI de PUŞCĂRIE după ce a oferit arbitrilor PROSTITUATE

Cazul a ieşit la iveală în noiembrie anul trecut, când clubul lui Taboga, Groedig, a anunţat că jucătorul a recunoscut încercarea de a convinge 4 coechipieri să aranjeze meciuri, adăugând că unii au refuzat. Imediat după aceea, Taboga a fost exclus pe viaţă de către Federaţia austriacă de fotbal.

Sanuel Kuljic a fost, de asemenea, arestat în dosar pornindu-se de la mărturiile lui Taboga, aceste dezvăluiri putând fi explicaţia celor 2 ani de suspendare din cei 3 ai sentinţei acordate în cazul lui.