Bombă în PSD, care încearcă să reglementeze industria jocurilor de noroc! Un ministru social democrat recunoaște că joacă la pariuri sportive

În timp ce Marcel Ciolacu luptă pentru reglementarea jocurilor de noroc și chiar scoaterea în afara orașelor a ”păcănelelor”, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că joacă la Loto și la pariuri sportive și chiar a câștigat.

03 oct. 2023, 19:02
Bombă în PSD, care încearcă să reglementeze industria jocurilor de noroc! Un ministru social democrat recunoaște că joacă la pariuri sportive

Mai mult, în ultimele două declarații de avere, pe care le-a completat în anii 2022 și 2023, ministrul Agriculturii a scris că are venituri din jocuri de noroc.

„Eu și familia mea jucam ocazional. Ne strângeam toți, ne uitam pe bilete. Cred că orice familie din România joacă de sărbători”, a spus Florin Barbu.

„Am jucat la Loto și la pariuri sportive și am câștigat”, a adăugat ministrul Agriculturii, potrivit Realitatea.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de luni a Guvernului, că Executivul va adopta, joi, ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România.

Citește și: Proiect de lege al PNL. Copiilor până în 16 ani li s-ar putea restricționa accesul la internet

Ciolacu a mai anunţat că legea prin care toate sălile de jocuri de noroc vor fi scoase în afara localităţilor, aflată momentan în Parlament, va fi votată în regim de urgenţă şi a adăugat că nu se va lăsa intimidat de presiunile venite de la vârful industriei jocurilor de noroc.

„În final, vreau să anunţ că voi merge înainte şi în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor şi vom da ordonanţă de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România. Legea aflată în Parlament prin care scoatem toate păcănelele în afara localităţilor va intra într-un regim de adoptare rapidă”, a explicat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de luni a Guvernului.

„Sunt convins că autorităţile statului vor face lumină cu privire la modul în care aceşti intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii. Aşa cum au făcut şi în pandemie! Atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise, în timp ce bisericile erau închise! Eu le transmit, foarte clar: Nu au nici o şansă! S-a terminat!”, a conchis Ciolacu.

Citește și: Mâine se dezbate în Senat inițiativa care propune interzicerea comercializării țigărilor electronice către minori! Asociația industriei de vaping susține proiectul! Dragoș Bucurenci: „Produsele cu nicotină nu sunt destinate minorilor!”