„BOMBĂ” la Kremlin: PUTIN s-a CUNUNAT cu gimnasta ALINA KABAEVA într-o mânăstire din Valdai FOTO

Zvonurile că preşedintele rus Vladimir Putin şi fosta gimnastă Alina Kabaeva s-ar fi cununat la sfârşitul săptămânii trecute, la o mănăstire din regiunea Valdai, unde şeful statului rus s-a aflat cu ocazia reuniunii anuale a Clubului internaţional de dezbateri, au încins reţelele sociale din Rusia.

24 sept. 2013, 08:47

Despre presupusa cununie a preşedintelui rus Vladimir Putin s-a aflat cu ocazia reuniunii anuale a Clubului internaţional de dezbateri. Vestea a încins într-atât de mult reţelele sociale, încât purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, s-a văzut nevoit, duminică, să apară la postul de televiziune Dojdi pentru a le infirma, după cum relevă publicaţia Leningradskaia Pravda, citată de Agerpres.

Inainte de a ajunge pe forumuri şi a fi dezbătută, informaţia despre cununia lui Putin (60 de ani), divorţat în vară de soţia sa Liudmila, în vârstă de 55 de ani, a fost difuzată de agenţia de presă georgiană GHN, care scria că jurnaliştii ruşi sunt în temă cu această schimbare din viaţa liderului rus, dar, din anumite motive, se abţin de la difuzarea datelor despre eveniment.

Cât despre locul ales pentru cununie, mănăstirea de pe lacul Valdai, aceasta este una dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din Rusia. În 1991, clerul rus, în frunte cu patriarhul de la acea vreme Aleksii al II-lea, a depus toate eforturile pentru a se asigura că această mănăstire va fi readusă în sânul bisericii. Viaţa monahală a fost reluată aici în 1995.

Potrivit unei surse GHN, mănăstirea este un loc familiar preşedintelui Putin. „În ianuarie 2008, Putin a vizitat mănăstirea împreună cu patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii din epocă. El are o relaţie destul de bună cu stareţul mănăstirii, arhimandritul Efrem”, care, potrivit aceleiaşi surse, ar fi oficiat cununia preşedintelui Putin şi a fostei gimnaste.

Ceremonia s-a desfăşurat într-o atmosferă secretă, dar drumurile închise către sfântul lăcaş au ridicat semne de întrebare printre localnici şi călugări. Deşi nu se ştie când primul cuplu al ţării a oficiat cununia civilă şi dacă acest lucru s-a petrecut în realitate, oficializarea cununiei religioase este un fapt, concluziona agenţia georgiană de presă, citată de Agerpres.

„Mi s-a spus că Putin şi Kabaeva se cunună astăzi la mănăstirea Iversk. Întregul Valdai este sub asediu”, scria duminică utilizatorul Twitter @akaloy, avocatul Kaloi Ahilgov. Mai târziu, el a mai făcut o postare în care punea sub semnul întrebării autenticitatea acestei informaţii. Cu toate acestea, mai adăuga el, localnicii i-au spus că ofiţeri FSO (Serviciul de pază al preşedintelui rus) au blocat accesul la mănăstire.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a infirmat zvonurile de pe reţelele sociale. Într-un interviu pentru postul de televiziune Dojdi, el a calificat aceste speculaţii drept „exerciţii de weekend pe internet, din plictiseală”.

Citeşte şi Vladimir Putin suspină după fosta URSS

Vladimir şi Liudmila Putin şi-au anunţat divorţul în vară. Vestea a fost dată publicului la premiera baletului „La Esmeralda” în Palatul de Stat al Kremlinului. „Este decizia noastră comună, căsătoria noastră a ajuns la final”, a spus liderul rus, adăugând că „soţia sa şi-a dus la capăt serviciul de cart, iar acum fiecare are propria lui viaţă”. În ceea ce priveşte aspectul religios al problemei, Putin a declarat că el cu Liudmila nu s-au cununat, ci au fost căsătoriţi doar civil.

Amanta preşedintelui

Zvonurile nu se remarcă însă prin noutate. Agenţia georgiană GHN anunţase prima oară cununia religoasă a lui Putin şi fostei campioane olimpice la gimnastică încă din 29 septembrie 2010, observă Leningradskaia Pravda.

De asemenea, în luna iunie, Kabaeva, în vârstă de 30 de ani, afirma într-un interviu la televiziune că „a întâlnit persoana cu care vrea să se căsătorească”, reaminteşte publicaţia Daily Mail. Coincidenţă sau nu, comentariile ei au fost făcute după ce Putin tocmai îşi anunţase divorţul de Liudmila, femeia cu care s-a căsătorit prima oară şi cu care are două fete.

În urmă cu cinci ani, deja se zvonea că fosta campioană olimpică la gimnastică ar fi fost amanta lui Putin. Zvonurile par să fi căpătat şi mai multă credibilitate după ce fosta gimnastă a intrat în partidul lui Putin, Rusia Unită.

În interviul său televizat, tânăra şi fermecătoarea Kabaeva se lăuda că a întâlnit un bărbat pe care îl iubeşte foarte mult şi pe care ar vrea să îl facă tatăl viitorilor ei copii. „Uneori te simţi atâta fericire, încât îşi este şi frică să fii atât de fericit”, se confesa Kabaeva în acelaşi interviu, mai reaminteşte publicaţia britanică.

Speculaţiile în urma divorţului lui Putin au mers şi mai departe, zvonindu-se că preşedintele rus şi gimnasta olimpică ar fi fost deja o familie secretă, având deja un copil, ba chiar doi sau trei… Oficial, atât Kabaeva, cât şi Putin au infirmat toate aceste zvonuri.