Bombă plasată în faţa unei bănci. Poliţia a intervenit imediat

Poliţia greacă a dezamorsat miercuri o bombă în faţa unei bănci din Atena, după ce un ziar local a primit un telefon de avertisment, relatează DPA, citată de Agerpres.

10 dec. 2014, 15:44
Bombă plasată în faţa unei bănci. Poliţia a intervenit imediat

Dispozitivul exploziv, care a fost plasat într-un pachet, a fost detonat în siguranţă. Poliţia a evacuat şi a izolat zona din suburbia Halandri, unde bomba a fost plasată în faţa unei bănci. Nimeni nu a fost rănit şi nu s-au înregistrat pagube, potrivit DPA.

În apelul telefonic anonim către ziarul Efimerida ton Syntakton se menţiona că bomba a fost plasată în semn de solidaritate cu anarhistul şi autorul condamnat al unui jaf bancar, Nikos Romanos.

Romanos, care execută o condamnare de zece ani la închisoare, a fost la faţa locului când prietenul său Alexis Grigoropoulos a fost ucis de un poliţist în 2008, ceea ce a declanşat în Grecia săptămâni de protest fără precedent, la care au participat zeci de mii de tineri.

Citeşte şi Jaf armat la o bancă din nord-vestul Spaniei, soldat cu doi morţi, printre care şi un poliţist

În vârstă de 21 de ani, Romanos a intrat în greva foamei în urmă cu 30 de zile, după ce autorităţile au refuzat să-i permită să iasă din închisoare pentru a merge la cursuri, după ce a trecut examenul de admitere la universitate.

Joi, televiziunea elenă de stat a anunţat că Romanos a renunţat la greva foamei după ce partidele politice s-au pus de acord asupra unui amendament care îi permite tânărului să se prezinte la cursuri purtând o brăţară electronică.

Citeşte şi VOLKSBANK dispare din România. Vezi cine o cumpără şi ce se întâmplă cu creditele

Ministrul justiţiei, Haralambos Athanasious, a declarat că Romanos va primi permisiunea de a merge la cursuri, dar numai după ce va reuşi să termine cu succes o treime din primul semestru prin intermediul învăţământului la distanţă.

Marţi, un procuror al Curţii supreme a sprijinit o decizie a unui tribunal inferior care a respins apelul său pentru un concediu de studii din închisoare.

Poliţia l-a arestat pe Romanos în 2013, împreună cu alte trei persoane, după ce a încercat să jefuiască o bancă şi a luat o persoană ostatică.