BOMBARDAMENT cu ţină greşită, au murit oameni nevinovaţi

Un nou bombardament face victime colaterale. Cel puţin opt poliţişti au murit, iar alţi 12 au fost răniţi în urma unui raid aerian efectuat în timpul unei confruntări cu talibanii în provincia Helmand din Afganistan, potrivit France 24.

17 mai 2019, 15:31
BOMBARDAMENT cu ţină greşită, au murit oameni nevinovaţi

Cel puţin opt poliţişti au murit în Afganistan „din greşeală” în urma unui raid aerian. În timpul confruntării cu talibanii, poliţiştii au solicitat sprijin aerian din partea forţelor armate. „Pot confirma că un raid aerian a lovit forţele de Poliţie şi, din nefericire, opt poliţişti au fost ucişi, iar alţi 12 au fost răniţi”, a declarat Omar Zwak, purtătorul de cuvânt al Guvernului provinciei Helmand. Bilanţul a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi. Acesta a mai anunţat că a fost declanşată o anchetă în acest caz.

Baie de sânge! Explozii puternice provocate de bombe artizanale: sunt zeci de victime

France 24 informează că doar forţele afgane şi cele americane lansează raiduri aeriene în Afganistan. Forţele americane nu au comentat incidentul. Atât forţele afgane şi cele americane au intensificat atacurile aeriene împotriva talibanilor şi a grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) în ultimele luni.

Un incident similar s-a produs în 2017, când 16 poliţişti afgani au fost ucişi în urma unei erori produse în timpul unui raid aerian al forţelor americane.