Bombardamente aeriene israeliene asupra poziţiilor militare ale Hamasului în Fâşia Gaza. Doi morţi şi mai mulţi răniţi

Doi palestinieni au fost uciși sâmbătă dimineața într-un raid aerian israelian împotriva unei ținte a mișcării islamiste Hamas în centrul Fâșiei Gaza, a anunțat un responsabil al securității din cadrul mișcării islamiste, relatează AFP, preluată de Agerpres.

08 dec. 2017, 21:33
Bombardamente aeriene israeliene asupra poziţiilor militare ale Hamasului în Fâşia Gaza. Doi morţi şi mai mulţi răniţi

UPDATE Raidurile israeliene s-au soldat vineri cu 15 răniți în enclava palestiniană, unde doi palestinieni au fost uciși în confruntări cu soldați israelieni într-o ”zi a mâniei” în teritoriile palestiniene împotriva deciziei SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Într-un comunicat, armata israeliană a anunțat că a lansat sâmbătă dimineața mai multe lovituri în Fâșia Gaza în ripostă la tirurile de rachete trase în ajun din Gaza.

”În ripostă la tirurile cu rachete lansate vineri spre sudul Israelului, aparatele armatei au vizat patru structuri ale organizației teroriste Hamas în Fâșia Gaza”, a afimat armata, precizând că structurile în cauză sunt ”două uzine pentru fabricarea de arme, un depozit de arme și un complex militar”.

Potrivit responsabilului Hamas, doi palestinieni, în vârstă de 28 și 30 de ani, au fost uciși sâmbătă într-un atac împotriva unei baze a brațului armat al Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, la Nousseirat.

 

Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană, a indicat vineri armata israeliană.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, controlată de Hamas, a raportat 14 răniți. Oficiali de securitate din enclava palestiniană au indicat că raidurile au lovit ținte din nordul Fâșiei Gaza.

Potrivit agenției EFE, armata israeliană a confirmat că aviația sa a vizat „un complex de antrenament și un depozit de muniții” aparținând mișcării islamiste Hamas, pe care o acuză de „toată activitatea ostilă față de Israel din Fâșia Gaza”.

Vineri după-amiază, sistemul antirachetă israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, câteva minute mai târziu, s-a înregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a căzut într-o „zonă neidentificată”, fără să se înregistreze răniți, informează Agerpres.

Citeşte şi Proteste de amploare: Iranienii manifestează împotriva Israelului şi a Statelor Unite. Este posibilă o nouă Intifadă

Forțele de securitate ale Hamas au precizat că bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.

Aceste lovituri au avut loc după o „zi a mâniei” în care mii de palestinieni au înfruntat forțele israeliene pentru a protesta față de decizia unilaterală a președintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitală a Israelului.