Bombardamente de ultima oră: Nu se ştie numărul morţilor

Avioane militare turce au bombardat presupuse poziţii ale militanţilor kurzi în zone rurale situate în sud-estul Turciei, la frontierele cu Siria şi Irakul, informează site-ul agenţiei Reuters.

08 iul. 2016, 08:41
Bombardamente de ultima oră: Nu se ştie numărul morţilor

Bombardamentele au avut loc joi seară, în provincia Sirnak, în apropierea graniţelor cu Siria şi Irakul. Au fost distruse şapte presupuse poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Atacurile au urmat unor zboruri de recunoaştere efectuate de drone aeriene.

Nu există indicii asupra unor eventuale victime. Surse din cadrul armatei turce au afirmat că zborurile de recunoaştere continuă, în timp ce jandarmeria şi forţele speciale întreprind alte căutări în zonă.

Conflictul dintre PKK şi serviciile de securitate turce s-a accentuat în luna iulie 2015, după eşuarea negocierilor pentru un eventual armistiţiu. Mii de militanţi, membri ai forţelor de securitate şi civili au fost omorâţi de atunci în lupte.

Armata turcă efectuează cu regularitate raiduri aeriene împotriva PKK, în zonele rurale ale Turciei, în special în zona de sud-est a ţării, zona în care activează militanţii kurzi.