Bombardamente în Alep. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe zeci au fost rănite

Cel puțin patru persoane, între care un copil, au fost ucise și alte 50 rănite, marți, în bombardamente ale grupurilor rebele asupra cartierelor controlate de regimul Bashar al-Assad în orașul sirian Alep, informează marți organizația nonguvernamentală Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO). Agenția oficială Sana a relatat despre șase civili uciși și 37 de răniți.

03 mai 2016, 09:24
Bombardamente în Alep. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe zeci au fost rănite

Tiruri de rachete au continuat „toată noaptea și marți dimineața” asupra unor sectoare în special în vestul orașului, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, confirmând moartea celor „patru civili și rănirea altor 50, dintre care unii grav, în cursul bombardamentelor”.

Nicio lovitură aeriană a regimului nu a fost semnalată în zonele rebele în estul orașului, divizat din iulie 2012, potrivit corespondentului AFP și OSDO, citate de Agerpres.

Citeşte şi Război de Paşte: Zeci de morţi şi răniţi în urma violenţelor de vineri la Alep

În noaptea de luni spre marți, forțele regimului s-au luptat cu grupuri rebele în sectorul Zahra și împrejurimile cartierului al-Rashidin, situate în estul orașului, dar controlate de regim.

Peste 250 de civili, între care 50 de copii, și-au pierdut viața de la intensificarea, la 22 aprilie, a violențelor în Alep, majoritatea în raiduri ale aviației siriene. Acestea au încălcat practic încetarea focului — intrată în vigoare în 27 februarie — pe care SUA și Rusia încearcă s-o restabilească.