Bombardamente în Siria: Patru spitale au fost lovite în timpul atacurilor aeriene

Patru spitale de campanie şi o bancă de sânge din oraşul sirian Alep au fost lovite de bombardamente în cursul ultimelor 24 de ore, informează duminică AFP, citând un grup de medici.

24 iul. 2016, 09:39
Bombardamente în Siria: Patru spitale au fost lovite în timpul atacurilor aeriene

Un nou-născut a fost ucis într-unul dintre spitalele lovite, într-un sector asediat din estul oraşului, a anunţat Asociaţia medicilor independenţi (IDA), care susţine centrele medicale din oraş, potrivit Agerpres.

Alep, al doilea oraş ca mărime şi fosta capitală economică a Siriei, este divizat între sectoare aflate sub controlul rebelilor şi cartiere controlate de guvern. Cartierele din estul oraşului sunt supuse unui asediu total de la 17 iulie de forţele regimului Bashar al-Assad, care controlează vestul oraşului divizat din 2012.

Cele patru spitale lovite – spitalul de copii, Al-Bayan, Al-Zahraa şi Al-Daqaq – vor fi toate scoase din uz „în urma seriei de atacuri aeriene (…) comise de avioane siriene şi ruse”, potrivit IDA.

În ultimele luni, mai multe spitale au fost lovite şi membri ai personalului medical au fost ucişi în cartierele din estul Alepului.

De la declanşarea sa în 2011, conflictul sirian s-a soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de persoane au fost forţate să fugă din cauza războiului.

CITEŞTE ŞI: Emoţionant! Copii din Siria apelează la fotografii cu Pokemon ca să fie salvaţi