Bombardamente intense, sunt mulţi morţi şi răniţi

Cel puţin opt persoane, printre care doi copii, au fost ucise joi în nord-vestul Siriei, în urma unor raiduri aeriene ale forţelor guvernamentale, potrivit Al Jazeera.

24 mai 2019, 06:35
Bombardamente intense, sunt mulţi morţi şi răniţi

Raidurile aeriene de joi au avut loc ca urmare a unei intensificări a confruntărilor dintre forţele loiale regimului şi rebelii care controlează regiunea, după ce o coaliţie a grupărilor rebele armate din zonă a lansat marţi o contraofensivă.

Aproximativ 200.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost nevoite să părăsească regiunea ca urmare a intensificării conflictului dintre rebeli şi forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia. Regiunea este controlată în mare parte de către Hay’et Tahrir al-Sham (HTS), o grupare armată care a fost anterior afiliată grupării al-Qaeda.

Trupele loiale preşedintelui Bashar al-Assad au preluat controlul asupra oraşului Kafr Nabuda din provincia Hama pe 8 mai, însă rebelii din zonă continuă să opună rezistenţă. Confruntările din Kafr Nabuda, situat în nordul provinciei, au dus la moartea a 26 de luptători pro-guvernamentali şi a 18 rebeli.