„Bombardamentele din Liov au fost un mesaj pentru Joe Biden”, spune primarul orașului. Rușii au bombardat în apropierea graniței cu Polonia

Bombardamentele din Liov, vestul Ucrainei, au fost un mesaj pentru Joe Biden, a spus primarul orașului.

27 mart. 2022, 08:58
„Bombardamentele din Liov au fost un mesaj pentru Joe Biden”, spune primarul orașului. Rușii au bombardat în apropierea graniței cu Polonia

Orașul Liov, din vestul Ucrainei, a fost supus unor bombardamente puterice, sâmbătă spre duminică, cu toate că Rusia declarase că se va concentra asupra estului.

Primarul orașului Liov, a spus că atacurile rușilor au reprezentat un mesaj pentru președintele SUA, Joe Biden, care a fost în Polonia în acest weekend și a transmis un mesaj ferm.

Liovul, oraș la 70 de kilometri de granița cu Polonia, fusese ferit până acum de bombardamente puternice și devenise un centru pentru cei care fug de luptele din alte zone ale Ucrainei.

„Prin atacul de sâmbătă, rușii au vrut să-l salute pe președintele Biden, aflat în prezent în Polonia. Suntem aproape de granița cu Polonia și cred că lumea trebuie să înțeleagă că amenințarea este foarte, foarte gravă”, a spus edilul orașului, Andri Sadovîi.

„Rusia a strangulat democrația și a găsit să facă asta nu numai acasă, ci și în altă parte. Putin vrea să spună că nu a invadat Ucraina, dar e o minciună. Zelenski e evreu, iar Putin are îndrăzneala să spună contrariul. Haideți să avem dreptate din nou. Haideți să punem puterile democrației în acțiune. Testul acestui moment e destul dintotdeauna. Putin spune că NATO încearcă să destabilizeze Rusia. Nu e nicio urmă de adevăr. SUA și NATO au lucrat luni de zile pentru a face Rusia să nu pornească acest războoi. Noi am încercat să clădim încredere în toate părțile. Putin a demostrat că nu e dispus să facă nicio înțelegere apelând la minciuni”, a declarat Joe Biden.

Vladimir Putin a întors Rusia la vremurile din secolul XIX, a declarat Biden, care a transmis și un mesaj de susținere față de poporul rus.

„Democrația e în pericol. Inclusiv în Rusia, Putin bagă în închisoare oamenii care protestează. Au închis mass-media care relatează despre tot ce se întâmplă în Ucraina și la nivel global. Poporul rus nu e inamicul nostru. Dacă acceptați ca cineva să ucidă copii nevinovați, ca școli și spitale să fie bombardate, milioane de familii să fie gonite de acasă, dintre toate popoarele, voi, poporul rus, încă aveți memoria acestor lucruri întâmplate în `30 – `40, lucrurile care s-au întâmplat în Al Doilea Război Mondial. Cu siguranță își amintesc bunicii voștri.

Dacă v-au povestit despre toți oamenii care încercau să fugă… sunteți o națiune din secolul XXI cu speranțe și vise. Putin a adus Rusia înapoi în secolul XIX. Acestea nu sunt lucruri demne de voi, de poporul rus. SUA e alături de voi. Vladimir Putin v-a îndepărtat de restul lumii. El nu este cine sunteți voi, acesta nu este viitorul pe care familiile voastre îl merită”, a declarat șeful SUA.