Bombardiere ruse, văzute în apropiere de Letonia. NATO a ridicat imediat în aer avioane de luptă

La 7 decembrie, câteva bombardiere ale armatei ruse au zburat la mică distanţă de apele teritoriale ale Letoniei, scrie agenţia Regnum. Pentru a le intercepta, ofiţerii NATO ridicat imediat în aer avioane de luptă F-16.

08 dec. 2014, 13:54
Bombardiere ruse, văzute în apropiere de Letonia. NATO a ridicat imediat în aer avioane de luptă

Câteva bombardiere ale armatei ruse au zburat la mică distanţă de apele teritoriale ale Letoniei. Pentru a le intercepta, ofiţerii NATO ridicat imediat în aer avioane de luptă F-16. Incidentul a avut loc duminică, 7 decembrie, potrivit publika.md.

Într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Riga se spune că „la zona de frontieră a Letoniei au fost identificate vizual patru bombdardiere strategice ruse de tipurile  Tu-95 şi Tu-22”.

Anterior, NATO a explicat că este o practică obişnuită ca avioanele sale să însoţească aparatele de zbor care apar lângă zonele de frontieră ale Alianţei.

De asemenea, duminica trecută marinarii letoni au declarat că o corvetă militară rusă cu numele „Soobrazitelnîi” se afla la 2,6 mile marine distanţă de apele teritoriale ale Letoniei. Vasul nu a violat graniţa acestei ţări.

La 6 decembrie, militarii estonieni au relatat despre zborul unei mari excadrile de avioane de lupătă ruseşti de-asupra Mării Baltice, dar aceasta nu a trecut de frontiere aeriană şi maritimă ale Estoniei.