Bombardiere ruseşti cu ARMAMENT NUCLEAR deasupra Marii Britanii. VIDEO

Două bombardiere ruseşti care au fost interceptate deasupra Marii Britanii, mai exact, a Canalului Mânecii, zilele trecute, ar fi avut la bord armament nuclear.

02 feb. 2015, 15:11
Bombardiere ruseşti cu ARMAMENT NUCLEAR deasupra Marii Britanii. VIDEO

Bombardierele rusești, model Tu-95, denumite în jargonul militar „Bear” (urs),  au fost interceptate, joi, deasupra Canalului Mânecii, la câteva sute de metri de țărmul sudic al Marii Britanii. Cele două bombardiere aveau la bord armament nuclear şi au fost interceptate de avioane de vânătoare de model Typhoon, ale „Royal Air Force”, forțele aeriene ale Marii Britanii, Royal Air Force, scrie unian.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a fost convocat la Ministerul britanic de Externe pentru a oferi explicaţii despre aceste acțiuni provocatoare, care se produc tot mai des, nu doar în apropiere spațiului aerian britanic.

Citeşte şi Marea Britanie, Olanda şi Danemarca în alertă: Două bombardiere ruseşti la un pas să intre în spaţiul aerian

Ministerul britanic al Apărării a precizat de asemenea că unul dintre bombardiere dispunea de cel puţin o rachetă ghidată, concepută pentru a distruge submarine de tipul Vanguard. O înaltă oficialitate a forţelor aeriene britanice a declarat că interceptările norvegienilor conţin un anumit cuvânt care indică faptul că operaţiunea bombardierelor ruse a fost una de antrenament şi că rachetele nu erau armate. Al doilea avion avea rol de observare. Partea rusă ştie că Marea Britanie este capabilă să intercepteze comunicaţiile sale.

 Ministerul rus al Apărării a dezminţit informaţiile apărute în mass-media britanice, afirmând că zborurile avioanele militare ruseşti peste apele neutre sunt efectuate fără arme.