Bombardierele ruseşti au perturbat traficul în vestul Europei

Bombardiere ruseşti au fost văzute zburând în aporpierea coastelor irlandeze şi au provocat perturbări ale traficului aerian nu numai în zonă, ci şi în zona de Vest a continentului. Unele avioane comerciale au fost deviate şi au avut întârzieri de zbor, relatează The Guardian.

04 mart. 2015, 16:07
Bombardierele ruseşti au perturbat traficul în vestul Europei

Niste bombardiere rusesti care au zburat in apropierea coastei Irlandei au provocat perturbari ale traficului din spatiul aerian irlandez.

Doua avioane comerciale cu sute de pasageri au fost deviate de la cursul initial sau au avut întârzieri din acest motiv, relatează The Telegraph.

Piloţii celor două aeronave comerciale cu sute de pasageri la bord au fost nevoiţi să evite bombardierele ruseşti care zburau în spaţiul aerian al Irlandei. Incidentul s-a petrecut în data de 18 februarie, reaminteşte The Guardian. Bombardierele au zburat fără avertisment, a precizat Autoritatea Irlandeză de Aviaţie (AIA). În acest incident, două avioane Typhoon britanice au fost ridicate de la sol pentru a escorta bombardierele ruseşti ce se apropiau de spaţiul aerian britanic.

Cele două bombardiere ruseşti nu au pătruns însă în spaţiul aerian suveran al Irlandei, ci au zburat în spaţiul aerian controlat de Irlanda, la aproape 50 de kilometri de coastă.

Un alt incident asemănător s-a petrecut în ianuarie, când avioanele britanice de luptă Typhoon au interceptat bombardiere rusesti, cu rază lungă, deasupra Canalului Mânecii.