Bono, la terapie intensivă, trei plăci metalice şi 18 şuruburi după un accident de bicicletă

Bono, solistul trupei U2, are nevoie de "terapie intensivă şi progresivă", după ce medicii i-au inserat trei plăci şi 18 şuruburi metalice la nivelul unui cot, în urma accidentului suferit de rockerul irlandez, care a căzut de pe bicicletă duminică, în timp ce se plimba în Central Park din New York.

19 nov. 2014, 15:06
Bono, la terapie intensivă, trei plăci metalice şi 18 şuruburi după un accident de bicicletă

Bono a trecut printr-o intervenţie chirurgicală de cinci ore în noaptea de duminică spre luni. Bono a suferit fracturi la nivelul oaselor feţei, fracturi ale unui omoplat, iar osul humerus de la mâna stângă i-a perforat pielea şi s-a fracturat în şase segmente, informează contactmusic.com.

Chirurgul specializat în ortopedie Dean Lorich a dezvăluit pentru revista Rolling Stone: „A fost dus de urgenţă în camera de operaţie unde a suportat o intervenţie de patru-cinci ore, în noaptea de duminică spre luni. Oasele cotului erau sparte, un nerv care era prins între fragmentele osoase a fost repoziţionat, iar osul a fost reparat cu ajutorul a trei plăci metalice şi a 18 şuruburi”.

„În ziua următoare, Bono a fost operat şi la mâna stângă, pentru a repara fractura celui de-al cincilea metacarpian”, a adăugat acelaşi medic.

Artistul irlandez, în vârstă de 54 de ani, a fost transportat la camera de urgenţe de la New York-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, unde medicii i-au făcut mai multe radiografii şi tomografii.

În ciuda rănilor multiple suferite de Bono, chirurgii au rămas încrezători şi consideră că starul irlandez va avea parte de o vindecare completă.

O cunoscută VEDETĂ la un pas să cadă din AVION după ce a pierdut o uşă în timpul zborului

„Va avea totuşi nevoie de terapie intensivă şi progresivă, însă, chiar şi aşa, ne aşteptăm la o vindecare completă”, a adăugat Dean Lorich.

Accidentul a dus la amânarea apariţiilor trupei U2 în cadrul emisiunii TV „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”. Formaţia ar fi trebuit să cânte în fiecare seară, de luni până vineri, în cadrul show-ului de televiziune.

Săptămâna trecută, muzicianul a fost implicat într-un incident aviatic, după ce uşa din spate a avionului cu care călătorea de la Dublin spre Berlin s-a desprins în timpul zborului. Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul din capitala germană, fără ca nimeni să fi fost rănit.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 – „The Joshua Tree” şi „Rattle and Hum”.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat „360º Tour”, este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.