Bonus anti-inflaţie de 150 de euro. Cine sunt românii care îl pot încasa

Acest bonus este garantat în Italia pentru toate familiile care au în componență un minor, o persoană peste 60 de ani sau una cu dizabilități.

15 aug. 2023, 21:58
Bonus anti-inflaţie de 150 de euro. Cine sunt românii care îl pot încasa

Bonus anti-inflaţie. Institutul Național de Protecție Socială din Italia (Inps) va acorda în luna august 2023 un bonus ocazional de 150 de euro ca măsură anti-inflație. Acest bonus a fost inițial programat pentru luna februarie, însă datorită unor probleme tehnice și birocratice, distribuirea acestuia a fost amânată.

Bonusul anti-inflație de la Inps vine ca un ajutor în fața creșterilor de prețuri din ultimul an. Printre beneficiari se numără cei care primesc încă Venitul de Cetățenie, dar și anumite categorii de muncitori și pensionari.

Cum funcționează bonusul Inps pentru cei care beneficiază de Venitul de Cetățenie?

Pentru cei care beneficiază de Venitul de Cetățenie nu există nicio procedură specială de urmat. Beneficiarii eligibili pentru luna august vor găsi bonusul de 150 de euro adăugat automat pe cardul lor Postepay, unde sunt, de obicei, transferați acești bani.

Tichete de masă 2023. Anunţul care va înfuria milioane de bugetari. Se aplică şi voucherelor de vacanţă din toamnă!
Acest bonus este garantat pentru toate familiile care au în componență un minor, o persoană peste 60 de ani sau una cu dizabilități. În plus, familiile care se află în situații vulnerabile și sunt susținute de servicii sociale, precum și cele care din diverse motive nu au epuizat cele șapte luni ale Venitului de Cetățenie pe care le puteau primi în 2023, vor continua să primească această sumă. Pentru aceste familii, suma va fi transferată până la sfârșitul lunii august.

Cine mai poate beneficia de bonusul anti-inflație de 150 de euro, în afara beneficiarilor de Venit de Cetățenie?

Angajații și pensionarii care îndeplinesc principala cerință: un venit anual care să nu depășească 20.000 de euro în 2021. Aceștia vor primi bonusul în mod automat, fără cerere.

Categorii precum antreprenorii individuali, lucrătorii sezonieri, cei cu contracte pe timp determinat, lucrătorii autonomi ocazionali și lucrătorii din domeniul artistic trebuiau să depună o cerere.

Vouchere pentru români. 4200 de familii tinere au primit deja câte 15.000 de lei
Având în vedere că bonusul ar fi trebuit plătit în februarie, cererile au fost depuse pe portalul Inps până la sfârșitul lunii ianuarie.

Pentru a verifica dacă fac parte dintre beneficiarii bonusului de 150 de euro, persoanele pot vizita site-ul MyInps, unde, după autentificarea cu Spid sau altă identitate electronică, pot consulta dosarul lor.

Peste un milion de români s-au stabilit în Italia. Românii constituie cea mai numeroasă categorie de imigranți, pe fondul scăderii populației din Italia.

După 1990, când s-a dat drumul la granițe, peste un milion de români au plecat din țară, spre Peninsulă, pentru o viață mai bună.

La începutul anului 2022, conaționalii noștri ajungeau la un număr de  1.083.771 de persoane. Aceasta este de fapt o creștere ușoară față de anul anterior, când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412 , în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 – 1.143.859.

Distribuția pe Regiuni arată în felul următor: Lazio 196.473, Lombardia 170.871 și Piemonte 133.356.

Cu privire la distribuția pe sexe, remarcăm o pondere mai mare a femeilor: 616.516, prezența bărbaților fiind în număr de 467.255.