Se întâmplă în România! Bonus de prezenţă pentru angajaţii care vin la serviciu

Publicat: Marţi, 14 Mai 2019 17:44 // Actualizat: Marţi, 14 Mai 2019 17:51 // Sursa: romaniatv.net

BONUS PREZENŢĂ ANGAJAŢI. Incredibil. Există companii în România care oferă bonus pentru simplul motiv că te prezinţi la muncă în fiecare zi, pentru un anumit număr de zile consecutiv.

BONUS PREZENŢĂ ANGAJAŢI. Companiile care deţin parcuri logistice în localităţile de lângă Bucureşti sunt în situaţia de a oferi bonusuri de prezenţă acelor angajaţi care se prezintă la muncă în toate cele 5 zile ale săptămânii, a declarat marţi profesorul universitar Ion Anghel, manager al Departamentului Analiză şi Evaluare din cadrul Academiei de Studii Economice, transmite Agerpres.

Curtea de Justiţie UE: Angajatorii, obligaţi să măsoare fiecare oră lucrată de angajaţi 

"În cazul parcurilor logistice situate în localităţile limitrofe din Bucureşti se ajunge la situaţia în care angajatorii oferă bonus de prezenţă angajaţilor care lucrează toate cele 5 zile lucrătoare ale săptămânii", a afirmat Ion Anghel, în cadrul prezentării concluziilor unui studiu privind forţa de muncă disponibilă pentru proiectul logistic ELI PARK 1 din Chitila.

BONUS PREZENŢĂ ANGAJAŢI. Acesta a explicat conceptul bonusului de prezenţă, apreciind că bonusul indică un anumit nivel calitativ al forţei de muncă analizate. "Nu ştiu dacă aţi întâlnit vreodată bonusul de prezenţă. Bonusul de prezenţă înseamnă că, dacă cineva îţi vine 5 zile pe săptămână timp de o lună de zile, primeşte un plus la salariu, pentru că cineva care locuieşte în mediul rural, poate că se trezeşte dimineaţa şi, nu ştiu, oile au făcut miei sau are altă treabă şi nu se mai duce la job. Deci acesta e un lucru real şi mai departe ţine de management, dar este o avertizare legată de factorul calitativ al forţei de muncă pe care noi am analizat-o", a completat Ion Anghel.

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Veşti bune pentru angajaţi, banii vor fi viraţi pe card până la sfârşitul lunii 

BONUS PREZENŢĂ ANGAJAŢI. Acesta a detaliat motivele pentru care România întâmpină în prezent o criză a forţei de muncă. "Situaţia statistică actuală redată în studiu arată că, pe lângă plecarea unui număr foarte mare a românilor în alte ţări, natalitatea scăzută, lipsa şcolilor profesionale şi neadaptarea învăţământului la schimbările economice sunt cauzele principale pentru care România se confruntă cu o criză acută a forţei de muncă", potrivit reprezentantului ASE.

BONUS PREZENŢĂ ANGAJAŢI. Profesorul Ion Anghel a apreciat că societatea românească are o mare problemă cu infrastructura intelectuală. "Ce vrea să spună chestia asta? Asta înseamnă că România, în afară că ar putea să aibă de discutat în legătură cu infrastructura rutieră sau tehnică, mijloace de transport, cale ferată sau aşa mai departe, are o problemă cu infrastructura de forţă de muncă şi cu infrastructura intelectuală. Ori, atunci când dezvolţi un parc logistic, nu poţi să fii doar visător şi să zici că dezvolţi un parc industrial sau că dezvolţi un proiect mare rezidenţial, fără să ai în minte ce cerere ai putea să ai sau ce forţă de muncă s-ar putea găsi", a declarat Ion Anghel.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajaţi bonus prezenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H