Bonusuri de 50% din salariu pentru această categorie de bugetari. De la ce dată se va aplica majorarea

Sunt tot mai multe certuri pe seama proiectului de ordonanță de urgență prin care salariile bugetarilor implicați în proiectele finanțate de PNRR se vor majora cu 50%. Condorm acestei ordonanțe, un director care are un venit de 15.000 ar trebui să mai primească încă 8.000 de lei, în cazul în care lucrează pe fonduri europene.

27 nov. 2022, 14:05
Bonusuri de 50% din salariu pentru această categorie de bugetari. De la ce dată se va aplica majorarea

Sunt tot mai multe discuții pe seama proiectului de ordonanță de urgență prin care salariile bugetarilor implicați în proiectele finanțate de PNRR se vor majora cu 50%. Cei care trebuie să dea raport pe ordonanță fac tot posobilul să o blocheze. În cursul zilei de mâine se așteaptă un raport al ordonanței din partea Parlamentului dar și a comisiilor de specialitate.

Discuții aprinse pe tema Ordonanţei care creşte salariile bugetarilor care lucrează la PNRR

Cei care lucrează în momentul de față pe fonduri europene, pe Panul Național de Redresare și Reziliență înregistrează creșteri colosale de venit. Conform Antena3, un director care are un venit de 15.000 de lei salariu brut, va mai primi încă 8.000 de lei în cazul în care lucrează pe fonduri europene. Este valabil de asemenea și în cazul acelor angajați care au un venit mai mic. Mai exact, aceștia vor primi încă 6.000 de lei la salariu.

Citește și: Bogdan Maioreanu, analist economic eToro: Creșterea consumului agită piețele speriate de inflație

Viceprimarii, primarii, președinții de consilii județene și vicepreședinții de consilii județene se numără și ei printre cei care vor avea creșteri salariale în cazul în care lucrează pe fonduri europene.

Simplii angajați se pot bucura și ei de creșteri salariale. Mai exact, în cazul în care aceștia lucrează până la 40 de ore pe fonduri europene, vor primi o creștere de 20 % a venitului. În cazul în care lucrează 80 de ore, atunci lucrurile se schimbă considerabil.  Aceștia pot obţine un salariu majorat cu 50%.

Citește și: Compania HP se pregătește de concedieri în masă. Aproximativ 6.000 de angajați își vor pierde locul de muncă