Borbely: Candidatul UDMR la Ministerul Culturii va reprezenta atât cultura majorităţii, cât şi a minorităţii

Candidatul UDMR pentru funcţia de ministru al Culturii va reprezenta cu cinste atât cultura majorităţii, cât şi cultura minorităţilor, a declarat miercuri, la RFI, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, transmite Agerpres.

20 aug. 2014, 08:33
Borbely: Candidatul UDMR la Ministerul Culturii va reprezenta atât cultura majorităţii, cât şi a minorităţii

‘Vom avea o candidatură care acum, a doua oară, din punct de vedere constituţional, nici nu se poate respinge, dar vom avea un candidat, eu sper, care va demonstra că şi până acum am avut miniştri ai Culturii buni şi în continuare vom avea un candidat care să reprezinte cu cinste atât cultura majorităţii, cât şi cultura minorităţilor’, a precizat Laszlo Borbely.

Reprezentantul UDMR consideră că Biro Rozalia nu a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu din motive subiective, adăugând că notorietatea nu trebuie să fie un criteriu pentru candidatul la această poziţie guvernamentală.

‘Eu cred că trebuie să fie un ministru bun. Eu am o anumită experienţă şi ştiu, cel care ajunge în fruntea unui minister trebuie să fie în primul rând un bun organizator, un bun manager – şi asta câteodată nu se înţelege – şi mai puţin politician (…). Sigur vom avea o alegere potrivită’, a mai spus Borbely Laszlo.

Potrivit acestuia, UDMR va face în zilele următoare o nouă propunere pentru portofoliul Ministerului Culturii, arătând că până acum liderii formaţiunii ‘au fost plecaţi’.

Preşedintele Traian Băsescu a respins la 1 august nominalizarea UDMR pentru Ministerul Culturii, Biro Rozalia, considerând că aceasta este ‘nepotrivită’. Tot atunci, şeful statului a folosit acelaşi argument pentru a nu accepta nominalizarea lui Claudiu Manda (PSD) pentru funcţia de ministru al Bugetului.