Borbely, despre o eventuală amânare a regionalizării cu un an: „Slavă Domnului! Slavă Domnului!

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, salută o eventuală amânare a regionalizării cu cel puţin un an, anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit Mediafax. El a spus că, în momentul de faţă, Guvernul "nici măcar nu are o concepţie" în această privinţă.  

24 oct. 2013, 14:37
Borbely, despre o eventuală amânare a regionalizării cu un an: „Slavă Domnului! Slavă Domnului!

Laszlo Borbely a salutat joi, într-o conferinţă de presă, o eventuală amânare a regionalizării, anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea, care a spus că, din cauza disputelor pe Legea referendumului – de care depinde modificarea Constituţiei -, regionalizarea trebuie să mai aştepte un an cel puţin, exclamând „Slavă Domnului!”.

Borbely a adăugat că Uniunea s-a opus proiectului actual al regionalizării, subliniind că, de fapt, Guvernul „nici măcar nu are o concepţie” faţă de acest subiect.

„Slavă Domnului! Slavă Domnului! Nu suntem de acord cu regionalizarea, aşa cum… De fapt, nici nu e o concepţie a Guvernului. De ce să nu aşteptăm, dacă Guvernul nici măcar nu are o concepţie?”, a declarat Borbely.

Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, joi, că abordarea USL faţă de regionalizare este diferită în acest moment faţă de cea de la începutul anului, el arătând că în noua viziune a USL anul 2014 va fi folosit pentru a crea un cadru instituţional al regionalizării în limitele aflate în vigoare în prezent.

Dragnea a precizat că proiectul regionalizării nu este stopat, ci continuă, dar că, din cauza disputelor pe Legea referendumului, regionalizarea trebuie să mai aştepte un an cel puţin.

„Din cauza disputelor pe marginea Legii referendumului, de care depinde modificarea Constituţiei, lege care nu e în vigoare încă, nu e promulgată, lege pe care Curtea ne-a transmis că o consideră constituţională abia după un an de la intrarea în vigoare, nu putem discuta de posibilitatea înfiinţării unor regiuni, pentru că nu avem această noţiune în Constituţie. Deci, trebuie să aşteptăm cel puţin un an, un an şi ceva, începând din acest moment”, a precizat Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa ca anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative.

 

VEZI SI:

Victor Ponta a ajuns la Bruxelles, pentru reuniunea liderilor socialişti europeni